România, gazda Conferinței Europene de Fizică Nucleară, EUNPC 2012, 17-21 septembrie

România  organizează la București, la Hotel Rin Grand Hotel, în perioada 17 – 21 septembrie 2012, cea de a doua ediție a Conferinţei Europene de Fizică Nucleară, EUNPC 2012.

Cel mai important eveniment al anului în domeniul fizicii nucleare  este patronat de Societatea Europeană de Fizică (EPS), cea mai prestigioasă organizație europeană a fizicienilor, conferințele sale divizionale fiind evenimente majore ale vieții științifice internaționale. Organizatorul român al EUNPC 2012 este Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară “Horia Hulubei”, împreună cu Societatea Română de Fizică (SRF). Încredințarea organizării EUNPC2012 României este o deosebită onoare pentru țara noastră și reprezintă în același timp recunoașterea performanțelor remarcabile ale fizicienilor români în acest domeniu fundamental al științei contemporane.

Continuând tradiția primei ediții a EUNPC, desfășurată la Bochum, Germania (2009), conferința de la București va oferi celor peste patru sute de participanți ocazia de a asista  la conferințele plenare ale celor mai importante personalități ale domeniului și de a afla realizările tinerilor fizicieni, cercetători și studenți. Comitetul Diviziei de Fizică Nucleară al EPS, cât și întreaga comunitate internațională a fizicienilor nucleariști consideră că împletirea armonioasă dintre tradiție cu entuziasmul și inventivitatea tinerei generații va genera dezvoltări semnificative ale fizicii nucleare în viitorul cel mai apropiat.

Informații suplimentare privind EUNPC 2012 se pot găsi pe pagina de Web, www.ifin.ro/eunpc2012/.

Foto: nipne.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *