Săptămâna Europeană a Mobilităţii, 16 – 22 septembrie

PowerPoint PresentationPeste 2.000 de oraşe din 43 de ţări participă la cea de-a 12-a ediţie a Săptămânii Europene a Mobilităţii, o campanie anuală care promovează transportul urban durabil, desfăşurată în perioada 16 – 22 septembrie.

Un număr de 37 de localităţi din România au anunțat organizarea de activităţi de susţinere a campaniei.

Ediţia de anul acesta se desfăşoară sub sloganul “Aer curat – E mişcarea ta!”, campania atrăgând atenţia cu privire la impactul transportului asupra calităţii aerului din oraşe şi încurajând cetăţenii din întreaga Europă să-şi îmbunătăţească sănătatea şi starea de bine prin schimbarea comportamentului lor zilnic.

“În acest an vom pune accent pe impactul pe care transportul şi alegerile noastre zilnice îl au asupra calităţii aerului pe care îl respirăm şi asupra sănătăţii noastre. Prin conştientizarea problemei şi oferirea opţiunilor de transport alternativ, oraşele pot deveni spaţii mai bune de trăit pentru cetăţeni, ele pot avea un rol important în protejarea sănătăţii noastre şi în promovarea unui viitor mai durabil pentru noi toţi, pentru că atunci când vorbim despre aer curat, e mişcarea ta!”, a declarat despre Săptămâna Europeană a Mobilităţii comisarul european pentru mediu, Janez Potočnik.

Programul evenimentelor AICI.

Sursa:  Clubul Metropolitan – Asociaţia pentru Mobilitate Metropolitană

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.