Examenul de admitere la UMF “Carol Davila” s-a încheiat

Miercuri, 25 iulie 2012, a avut loc examenul de admitere pentru toate facultățile din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti. Examenul a început la ora 9:00 şi s-a desfăşurat în condiţii optime, respectându-se graficul stabilit, se arată într-un comunicat transmis către presă.

După expirarea timpului alocat examenului, lucrările au fost corectate pe loc,  cu candidaţii în sală, utilizându-se un sistem informatic, ce a permis fiecărui candidat să afle la ieşirea din concurs, ce punctaj a obţinut.

Anul acesta, concurenţa la UMF Carol Davila este în medie de 5 candidaţi pe un loc finanţat de la buget, fiind cea mai mare de după anii 90 încoace.

Din anii 70 şi până în 1989 concurenţa la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila a ajuns, până la un moment dat, la 18 candidaţi pe un loc. În prezent aceasta este tot mai mare. “Cred că toţi absolvenţii de liceu şi-ar dori, în principiu, să ajungă la o universitate de prestigiu, precum UMF „Carol Davila”, în condiţiile în care, fiind buni, ajung la locurile bugetate şi atunci fără îndoială, pentru familiile lor studiul la universitate nu mai reprezintă o dificultate prea mare. Scopul lor numărul unu este să se formeze foarte bine, să fie competitivi, iar într-o astfel de universitate se poate realiza acest deziderat”, susţine rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, acad. prof. univ. dr. Ioanel Sinescu.

În ceea ce priveşte facilităţile de învăţământ pe care UMF Carol Davila le pune la dispoziţia studenţilor,  rectorul acad. dr. Ioanel Sinescu, susţine că acestea „sunt mai bune  chiar şi faţă de alte universităţi din Europa de Vest.”

Valoarea universităţii este dată de resursele umane şi materiale de care aceasta dispune. „Avem o mulţime de spitale care sunt clinici universitare în toate specialităţile, avem un număr mare de cadre didactice care sunt performante şi doritoare să formeze generaţii de studenţi. Astfel,  în momentul în care ei termină facultatea şi îşi iau licenţa, dacă ajung în postura de a fi contracandidaţi  cu colegii lor din ţările Europei de Vest, foarte adesea, absolvenţi de-ai noştri câştigă concursul şi se clasează pe primele locuri. Acest lucru dovedeşte valoarea învăţământului de la UMF Carol Davila, volumul mare de noţiuni pe care studenţii îl acumulează în cei 6 ani de studiu şi ca urmare performanţa lor în orice sistem medical din Europa sau din afara Europei,” a conchis rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, acad. prof. dr. Ioanel Sinescu.

O condiţie necesară însă admiterii la facultăţile Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti o reprezintă promovarea examenului  de admitere cu un punctaj egal sau superior aceluia corespunzător notei 5,00. La F.M.A.M. declararea candidaţilor admişi va fi în funcţie de punctajul obţinut şi ordinea opţiunilor pentru specializările oferite, formulate în scris de candidaţi.

Candidaţii  nemulţumiţi de rezultatele obţinute vor putea depune contestaţii în termen de 24 de ore de la afişarea rezultatelor, la comisiile de admitere ale facultăţilor.

Lucrările constituind obiectul contestaţiei se recorectează în prezenţa candidatului, iar comunicarea rezultatelor finale se face prin afişare, în termen de maximum 24 de ore de la expirarea termenului de depunere a contestaţiilor. Decizia comisiilor de contestaţii este definitivă.

Rezultatele finale şi lista candidaţilor admişi vor fi afişate la avizierele facultăţilor în cel mult 48 de ore de la terminarea probei scrise.

Foto: soms-cduniv.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *