EXCLUSIV CALEAEUROPEANA, Carlos Coelho: ”Faceti presiuni asupra Consiliului pentru aderarea la Schengen”

coelhoAutorul raportului favorabil pentru aderarea Romaniei si a Bulgariei la spatiul Schengen, europarlamentarul PPE Carlos Coelho a acordat un interviu in exclusivitate, pentru Caleaeuropeana.ro.

Coelho si-a exprimat ferm pozitia impotriva tentativelor de amanare si blocare a aderarii Romaniei la spatiul Schengen. De asemenea, a reamintit ca tara noastra, impreuna cu Bulgaria, a indeplinit toate conditiile necesare pentru a deveni membru cu drepturi depline in spatiul Schengen si orice intarziere, in acest proces, nu mai are explicatii tehnice.

„Sunteti victime ale populismului”, a declarat parlamentarul PPE.

Intrebat daca Romania este victima noii tendinte populiste, membrul comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne a raspuns afirmativ si a continuat spunand ca vede cu ingrijorare acest fenomen. De altfel, mai multe partide folosesc deja problema legata de largirea spatiului Schengen si cea legata de migratie ca tema principala in campaniile electorale.

Chiar si Francois Hollande a atras atentia, in ultima vreme, asupra acestui fenomen in crestere, spunand ca, la urmatoarele alegeri europene, exista posibilitate ca o buna parte din membrii alesi ai Parlamentul European sa fie anti-europeni.

Carlos Coelho si-a exprimat nemultumirea si fata de necesitatea votului unanim pentru o hotarare asa de importanta care poate influenta viitorul unei tari si viitorul comun al Uniunii Europene, precizand ca nu este admisibil ca, atunci cand o tara indeplineste toate conditionalitatile cerute in vederea aderarii la Schengen, ca in cazul Romaniei, sa fie suficient un singur vot impotriva pentru a bloca procesul.

„Nu este posibil ca un singur vot impotriva sa blocheze hotarari si masuri asa importante”, a afirmat Coelho.

I-am cerut europarlamentarului portughez sa ne spuna care ar trebui sa fie atitudinea autoritatilor romane si a reprezentantilor nostri in PE, pentru a raspunde acestei campanii impotriva aderarii la spatiul comun.

Domnul Coelho ne-a spus ca trebuie sa sa cerem explicatii si sa insistam in aceasta privinta pentru a obtine aderarea cat mai grabnica Romaniei. Coelho a mai precizat ca nu mai este cazul sa vorbim despre cand va fi Romania gata sa adere, ci de gand se vor hotara statele membre sa ne acorde acest drept.

„Faceti presiuni asupra Consiliului pentru aderarea la Schengen”, a concluzionat Coelho, membru al Grupului Popularilor Europeni.

Foto: eppgroup.eu

Alexandru Padure

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to EXCLUSIV CALEAEUROPEANA, Carlos Coelho: ”Faceti presiuni asupra Consiliului pentru aderarea la Schengen”

  1. Pingback: Reactie dura a PSD la adresa lui Barroso. Europarlamentarul Victor Bostinaru: Este regretabil. Comisia transforma Romania in tara de mana a doua, facand deservicii cauzei europene | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *