Exclusiv CaleaEuropeana.ro – Leonard Orban: ”România ar putea apela la experți internaționali pentru atragerea de fonduri europene”

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban a declarat, în exclusivitate pentru caleaeuropeana.ro, că România ar putea apela la experți internaționali pentru îmbunătățirea ratei de absorbție a fondurilor europene.

”Este foarte posibil să reușim acest lucru, iar dacă vom finaliza negocierile, am putea semna astfel de înțelegeri cu reprezentanți ai Băncii Mondiale și ai Băncii Europene de Investiții. Astfel de înțelegeri ne-ar putea ajuta să  atingem obiectivele pe care ni le-am fixat pentru atragerea fondurilor europene în acest an” a declarat ministrul Orban.

Surse din cadrul MAEur au mai declarat că un astfel de acord ar putea fi semnat chiar joi.

Informațiile vin în urma declarațiilor făcute de Guvernul Bulgariei cu privire la atragerea mai eficientă a fondurilor europene, cu ajutorul unor experți internaționali (mai multe detalii aici).

Potrivit angajamentului anunţat de Ministerul Afacerilor Europene, în 2012, autorităţile române şi-au propus, prin proiectul de buget, să atragă fonduri UE de şase miliarde de euro.

Obiectivul propus este ca rata de absorbţie a României, cea mai scăzută din UE, să fie, la finele lui 2012, de cel puţin 20 de procente (mai multe detalii aici).

Sursa foto: ec.europa.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *