EXCLUSIV Comisarul european Corina Crețu dorește să candideze pentru un mandat de europarlamentar în 2019

Corina Crețu, comisar european pentru Politică Regională, dorește să candideze în 2019 pentru un mandat în cadrul Parlamentului European.

Într-un interviu acordat Calea Europeană, Corina Crețu a declarat: “Îmi doresc să devin din nou membru al Parlamentului European, dar acest lucru depinde de partidul din care fac parte de 26 de ani. În măsura în care dânșii vor considera că aș putea să candidez, sigur că îmi doresc acest lucru.”

“Acum trei ani, când am candidat prima pe lista Partidului Social Democrat, partidul a câștigat 16 locuri, jumătate dintre locurile alocate României. Sunt produsul înțelegerii dintre PPE și S&D și fac parte dintre cei opt comisari nominalizați  de Partidul Socialist European. Pe timpul mandatului meu sunt neutră din punct de vedere politic, dar condul de conduită care este adoptat astăzi ne spune foarte clar că poți candida, cel puțin la nivel european poți avea funcții în partidele respective, dar e evident că la nivel național nu poți avea funcții executive”, a mai precizat comisarul european.

“O idee deseori clamată, alteori criticată la nivel european a fost aceea de a exista liste transnaționale de europarlamentari, și nu naționale.”

 

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.