EXCLUSIV Caleaeuropeana.ro – SURPRIZA pregatita de UE ROMANIEI. Mark Gray, purtător de cuvânt al CE: Anchetarea procurorilor de către parlamentari se va găsi în raportul MCV din decembrie

Comisia Europeana va introduce in urmatorul raport pe justitie initiativa parlamentarilor de a crea o comisie de investigare a modului in care procurorii ancheteaza neregulile de la referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu din 29 iulie.

Rapunzand unei solictari adresate de caleaeuropeana.ro, Mark Gray, purtator de cuvant al Comisiei Europene, a precizat ca la acest moment, Comisia nu va comenta initiativa din Parlamentul Romaniei urmand ca pozitia acesteia sa fie inclusa in raportul MCV din decembrie.

Redam mai jos raspunsul primit de la Mark Gray: ”We have no plans to comment at this stage. These types of issues will be covered by the next report under the CVM” (n.r. Nu intentionam sa comentam in acest stadiu. Acest tip de probleme va fi acoperit de urmatorul raport MCV).

Senatorii PSD şi PNL au propus constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru verificarea acuzaţiilor privind abuzurile săvârşite de poliţişti şi procurori în anchetele efectuate după referendumul din 29 iulie a.c. Biroul Permanent al Senatului a aprobat aceată solicitare, care urmează să fie confirmată de plen, potrivit Cotidianul.ro.

Foto: freefoto.com

Autor: Alexandra Ariton
Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *