TOP. Cine sunt europarlamentarii cu cele mai multe prezenţe în emisiunile TV

Cătălin Ivan, Petru Luhan şi Corneliu Vadim Tudor sunt europarlamentarii cu cele mai multe apariţii în emisiunile TV, arată un studiu realizat de mediaTRUST la solicitarea CaleaEuropeana.ro.

Potrivit analizei, de la începutul anului până la sfârşitul lunii aprilie, europarlamentarii români au înregistrat un total de 210 apariţii TV.

Topul europarlamentarilor prezenţi în emisiuni televizate

catalin ivan strasbourgAstfel, pentru primele 4 luni ale anului în curs, topul este condus de Cătălin Ivan, europarlamentar PSD, cu nu mai putin de 50 de apariţii în cadrul televiziunilor. Acesta a fost lider in luna februarie cu un total de 12 apariţii, in luna martie, cand a fost prezent de 14 ori in platourile de televiziun, dar si in luna aprilie cu 15 aparitii televizate. Ianuarie este singura luna cand a fost „intrecut” de Corneliu Vadim Tudor, cu doar doua aparitii suplimentare, acesta inregistrand 11 aparitii, iar europarlamentarul Ivan, 9. Ivan a fost cel mai des prezent în emisiunile Antenei 3.

 

luhan_petruEurodeputatul PDL Petru Luhan este al doilea în top, acesta înregistrând 28 de prezenţe în emisiunile TV, cele mai multe în platourile RTV.

Pe locul al treilea se află eurodeputatul Corneliu Vadim Tudor, cu 27 de emisiuni televizate.

Va prezentăm, în continuare clasamentul general:

1) Cătălin IVAN (50 apariţii)

2) Petru LUHAN (28 apariţii)

3) Corneliu Vadim Tudor (27 apariţii)

4)Norica Nicolai (17 prezenţe)

5) Cristian Buşoi (16 prezenţe)

6)  Ioan Mircea Pascu (13 prezenţe)

7) Cristian Preda (11 prezenţe)

8) Corina Creţu (10 prezenţe)

9) Renate Weber (9 prezenţe),

10) Theodor Stolojan (7 prezenţe)

11) Monica Macovei (6 prezenţe)

12) Victor Boştinaru (4 prezenţe)

13) Ramona Mănescu (4 prezenţe)

14) Daciana Sârbu (2 prezenţe)

15) Adina Vălean (1 prezenţă)

16) Adrian Severin (1 prezenţă)

 

 Clasamentul pe luni

În luna ianuarie, topul prezenţelor în emisiuni de televiziune a fost condus de Corneliu Vadim Tudor (11 prezenţe). Pe locul al doilea se poziţionează Cătălin Ivan, cu 9 prezenţe, apoi Petru Luhan şi Ioan Mircea Pascu cu cate 5 prezenţe în calitate de invitaţi. Ei sunt urmaţi de Cristian Buşoi – 4 prezenţe, Cristian Preda, Corina Creţu şi Monica Macovei, fiecare cu câte 2 prezenţe. Renate Weber, Theodor  Stolojan şi Norica Nicolai au fost la o singură emisiune în prima lună a anului.

În februarie, Cătălin Ivan a avut 12 prezenţe televizate, Petru Luhan 11, iar Norica Nicolai 7. Pe locul 4 se situeaza Renate Weber si Corneliu Vadim Tudor, fiecare dintre ei cu 4 prezenţe în platourile emisiunilor TV. Cristian Preda a fost prezent în 5 emsiuni, în timp ce Corina Creţu şi Cristian Buşoi au fost în platourile a 4 emisiuni. Theodor Stolojan şi Monica Macovei au înregistrat 3 apariţii în cadrul emisiunilor TV, iarVictor Boştinaru, Ramona Mănescu, Adina Vălean şi Ioan Mircea Pascu au fost prezenţi o singură dată în studio.

Ivan îşi menţine poziţia de lider al clasamentului şi în luna martie, cu 14 prezenţe, Petu Luhan situându-se pe cea de-a doua poziţie (7 prezenţe) .

Cristian Buşoi şi Corneliu Vadim Tudor au fost prezenţi de 5 ori în emisiuni TV, în timp ce Norica Nicolai şi Cristian Preda au fost de 4 ori în studio. Ramona Mănescu, Corina Creţu şi Ioan Mircea Pascu au fost invitaţi de 3 ori de către televiziuni să îşi susţină opiniile, în timp ce Thedor Stolojan, Renate Weber, Victor Boştinaru şi Daciana Sârbu au fost prezenţi de câte 2 ori. Adrian Severin şi Monica Macovei au fost la o singură emisiune în luna martie.

În luna aprilie , Cătălin Ivan (15 prezenţe) a fost cel care a condus topul prezenţelor în emisiunile TV. El a fost urmat de eurodeputaţii Petru Luhan, Corneliu Vadim Tudor , Norica Nicolai ( 5 prezenţe), Ioan Mircea Pascu (4 prezenţe), Cristian Buşoi, Renate Weber (3 prezenţe), Victor Boştinaru, Theodor Stolojan, Corina Creţu, Sebastian Bodu (1 prezenţă).

 

Televiziunile cu cei mai mulţi europarlamentari invitaţi în emisiuni

Antena 3 a fost televiziunea ce a avut cei mai mulţi europarlamentari prezenţi în studiourile sale, 89 de prezenţe fiind înregistrate în primele 4 luni ale anului 2013. Aceasta a condus topul televiziunilor in fiecare luna – in ianuarie a înregistrat 15 prezenţe ale eurodeputaţilor in emisiunile sale, în luna februarie 25 de prezenţe, în martie 28, respectiv în aprilie 21.

Următorul loc îl ocupă Romania TV, cu 68 de prezente pe platourile sale din partea europarlamentarilor. Cele mai multe prezenţe au fost înregistrate în luna februarie, cu un total de 22, in luna martie fiind înregistrate 18, iar în luna ianuarie 12, respectiv aprilie 16.

B1 TV a avut 21 de prezente ale europarlamentarilor în cadrul emisiunilor sale, acestea finnd distribuite astfel: in ianuarie 6, in februarie 9, in martie 4, iar in aprilie 2.

Realitatea TV a avut un total de 15 prezente in emisiunile sale din partea eurodeputaţilor români, Digi 24 a avut 14, iar Money Tv 3 prezenţe.

 

***Analiza mediaTRUST România a luat în calcul şase posturi de televizune (Antena 3, B1 TV, România TV , Money.ro TV, Realitatea TV şi Digi 24). Raportul conţine informaţii din emisiunile difuzate de către cele şase posturi de televiziune în intervalul orar 17.00 – 23.00.

 

 Preluarea articolului se face numai cu menţionarea sursei.

Centralizarea prezenţelor în emisiuni a europarlamentarilor români: Europarlamentari 

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *