Studiu: Experiența și studiile în străinătate nu mai contează la angajarea în România

Potrivit sondajului de opinie derulat in martie 2012 de site-ul de recrutare BestJobs.ro preluat de Jurnalul.ro, 68% dintre angajatori sustin ca procesul de recrutare este influentat de institutia de invatamant absolvita. Analizand si aspectele cu importanta cea mai ridicata in selectia candidatilor, observam ca nivelul educatiei (69%), calificarea candidatului (56%) si experienta practica in tara (49%) sunt 3 top criterii de filtrare a aplicantilor, urmate de referintele/recomandarile (47%) si reputatia institutiilor de invatamant absolvite (45%). Cele mai putin importante criterii sunt experienta, precum si studiile, dobandita in strainatate (42%).

De asemenea, 24% dintre angajatii romani considera ca facultatea influenteaza destul de mult gasirea unui loc de munca, fata de 37% care sustin ca institutia de invatamant absolvita nu afecteaza succesul procesului de recrutare intr-o masura mai mare decat experienta.

In topul specializarilor cautate de catre angajatori in CV-uri pe primele trei pozitii se regasesc:

1. Facultatile de profil tehnic: automatica si calculatoare, cibernetica, telecomunicatii, inginerie, mecanica si electronica

2. Facultatile de profil lingvistic

3. Facultatile de profil economic

Topul este continuat de catre facultatea de Medicina si Farmacie, Constructii, Instalatii si Transporturi.

Sursa: Jurnalul.ro
Foto:  manager.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.