Facebook: exista viata dupa moartea utilizatorului?

Conform unei analize realizată de site-ul Death Reference Desk și preluata de Romania Libera, circa 19.000 de utilizatori Facebook mor în fiecare zi; spre comparaţie, în Marea Britanie mor în fiecare zi 1.500 de persoane, iar în Statele Unite, aproximativ 6.000.

Aşadar, deşi reţeaua de socializare se vrea a fi o celebrare a vieţii (cea mai recentă modificare a profilelor se numeşte „timeline” şi este o reprezentare cronologică a „vieţii virtuale” a utilizatorilor, începând cu ziua în care s-au născut aceştia), Facebook nu poate ascunde faptul că membrii săi sunt, totuşi, muritori. Şi, de altfel, nici nu încearcă să o facă: pentru profilele utilizatorilor decedaţi, reţeaua de socializare oferă posibilitatea de a le transforma în „memoriale”.

După „memoralizare”, numai prietenii deja confirmaţi mai au acces la profil, iar anumite informaţii cum ar fi datele de contact sunt şterse.

”Facebook îţi permite să continui să trăieşti pentru alţii, dar nu pentru tine însuţi, ceea ce este dezamăgitor” remarcă Stokes – însă cel puţin această variantă a identităţii postume are şi un avantaj: propria personalitate este prezentată conştient de către utilizatori – şi rămâne neschimbată chiar şi după moarte.

Sursa articol: Romania Libera
Sursa foto:  gadgetreport.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *