FBI în alertă: China, Rusia şi Iranul sunt cele mai mari ameninţări în spionajul informatic.

Directorul FBI a spus că, în ultimii cinci ani, au existat “zeci de cazuri, de anchete, de procese ale unor persoane care au legături cu China şi care s-au ocupat cu spionajul economic sau transmiterea de informaţii”, ctează realitatea.net.

Biroul Federal de Investigaţii din SUA (FBI) monitorizează cu atenţie capacităţile de spionaj informatic ale unor state precum China, Rusia sau Iran, anunţă directorul instituţiei, Robert Mueller.

Întrebat de preşedintele Comisiei de Informaţii din Camera Reprezentanţilor care sunt principalele ameninţări în materie de spionaj, Mueller a răspuns: “Cred că am vorbit despre acest lucru şi în timpul altor audieri, dar există state precum Rusia, China şi altele, poate şi Iranul, care au capacităţi pe care le urmărim cu atenţie”.

Mueller a precizat că, în ultimii cinci ani, au existat “zeci de cazuri, de anchete, de procese ale unor persoane care au legături cu China şi care s-au ocupat cu spionajul economic sau transmiterea de informaţii”.

De altfel, directorul FBI a dat asigurări că riscul atacurilor cibernetice este una dintre “ameninţările cele mai semnificative şi mai complexe pentru Statele Unite”, figurând printre priorităţile FBI în anii care urmează.

Puteti mai mult pe realitatea.net.

Sursa foto: policesay.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *