Connect with us

COMUNICATE DE PRESĂ

Festivalul Filmului European ia pulsul Europei

Published

on

Ajuns la ediția cu numărul 22, Festivalul Filmului European revine în 2018 într-un număr record de orașe: București și 7 orașe din țară.

FFE se desfășoară în București (7 – 13 mai), Galați (11 – 13 mai), Tîrgu Mures (18 – 20 mai), Râmnicu Vâlcea (18 – 20 mai), Timișoara (24 – 27 mai), Alba Iulia (25 – 27 mai), Iași (1 – 3 iunie) și Sibiu (1 – 3 iunie).

Anul acesta, în premieră absolută, FFE ajunge în trei orașe noi: Alba Iulia, Galați și Râmnicu Vâlcea.


Ne bucurăm că, în anul Centenarului Marii Uniri, reușim să aducem Festivalul Filmului European în mai multe locuri din România decât oricând până acum. Proiect de referință al Institutului Cultural Român, Festivalul Filmului European se desfășoară, în 2018, sub egida Anului European al Patrimoniului Cultural. Celebrăm astfel o artă încă tânără la scara istoriei – dacă ne gândim că nu demult marcam 120 de ani de la primele proiecții ale fraților Lumière – dar definitorie pentru identitatea culturală a continentului. Prin dimensiunea francofonă a programului, această ediție a FFE anticipează, totodată, Sezonul România Franța, program amplu aflat la orizont. Festivalul pe care-l itinerăm în luna mai în țară e și un bun prilej să ne amintim că, grație succeselor internaționale repurtate de cineaștii români, filmul continuă să reprezinte un domeniu fanion pentru cultura română de azi.”, a transmis Liliana Țuroiu, președintele ICR.

Festivalul va debuta cu o comedie dramatică, Au revoir là-haut / La revedere acolo sus (Franța, 2017, în regia lui Albert Dupontel), un film a cărui acțiune este plasată exact acum o sută de ani, în Franța. Ecranizare după romanul omonim al lui Pierre Lemaître, câștigător al premiului Goncourt în 2013, filmul a primit mai multe César-uri, printre care cele pentru cea mai bună regie și cea mai bună imagine (Vincent Mathias).

Spectacolul de gală este programat pentru seara de luni 7 mai, la Teatrul Național București, iar programul complet al actualei ediții, 22.FFE, va fi anunțat la conferința de presă din 4 mai.

 

Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român, cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene, al Biroului de Informare al Parlamentului European și EUNIC România, în parteneriat cu ambasadele, centrele și institutele culturale europene. 

 

 

.

COMUNICATE DE PRESĂ

eMAG dă tonul la verde și lansează Garden Shop, un one-stop-shop pentru casă și grădină

Published

on

© eMAG

Primăvara aduce un nou shop-in-shop pe eMAG, dedicat pasionaților de grădinărit. Fie că sunt în căutarea unor accesorii pentru a amenaja un colț verde în apartament sau au început deja să pregătească grădinile pentru noul sezon, pe eMAG Garden Shop clienții pot găsi peste 160.000 de articole care provin din oferta eMAG și a partenerilor din Marketplace, de la unelte de grădină, mobilier de exterior piscine, grătare,  hamace sau leagăne.

„Grădinăritul și amenajarea spațiului exterior sunt activități care au căpătat în ultimii ani amploare în rândul românilor, iar cu noul Garden Shop venim atât în sprijinul celor care au grădinăritul drept hobby și vor să își amenajeze propria oază de verdeață urbană, cât și al celor care își propun să facă din asta o activitate profitabilă. Noul spațiu oferă o experiență cât mai simplă și accesibilă, în orice moment, atât din punctul de vedere al livrării cât și al metodelor de plată,” a spus Iulia Bulumete, Demand & CX director eMAG.

La fiecare patru obiecte de mobilier pentru grădină se cumpără și o piscină pentru copii

La eMAG, cea mai intensă lună din punctul de vedere al comenzilor cu produse pentru grădinărit și exterior este luna mai și, deși valoarea medie a unei comenzi cu articole din această categorie este undeva la peste 260 de lei, bugetul mediu urcă la peste 620 de lei pentru mobilierul de exterior.

Cele mai căutate echipamente sunt motocoasele, drujbele, mașinile de tuns gazonul, aparatele de spălat cu presiune și motocultoarele. Pe lista de cumpărături sunt însă și sculele mecanice, esențiale pentru grădinărit, precum: foarfeci, topoare, pompe de stropit, sape și semănători. De asemenea, la fiecare patru obiecte de mobilier pentru grădină se cumpără și o piscină pentru copii.

În sezonul de shopping trecut, clienții eMAG au comandat online și borduri de grădină, decorațiuni, arcade, fântâni arteziene sau garduri decorative. De asemenea, pentru un plus de culoare, clienții eMAG au comandat și semințe pentru flori de piatră, bujori, crini sau lavandă.

Patru din zece comenzi pentru produse de grădinărit, livrate în mediul rural

În sezonul de anul trecut, patru din zece comenzi care conțineau și articole potrivite pentru grădinărit au fost livrate în mediul rural, iar locuitorii din mediul urban au arătat un interes crescut pentru amenajarea unor zone verzi în apartamente, alături de o preocupare sporită pentru mediu. De exemplu, pentru a-și gestiona mai eficient deșeurile, clienții eMAG au început să caute online și compostoare, iar anul trecut, 64% dintre produsele de acest tip au fost livrate la oraș. În medie, clienții eMAG au plătit 330 de lei pentru acest tip de dispozitiv, iar alegerea le-a fost influențată de brand și de capacitate.

Cu ocazia lansării Garden Shop, în perioada 18-24 martie, clienții eMAG care comandă produse selectate din shop în valoare de minimum 100 de lei beneficiază de un voucher de reducere de până la 25%. Acesta este cel de-al optulea shop-in-shop lansat de eMAG după Dermato Shop, Drinks & Coffee Shop, Nutrition & Vitamins Shop, Sneakers & Shoes Shop, Toys Shop, Christmas Shop și Pet Shop în ultimele luni.

Despre eMAG

Înființată în 2001, eMAG este un pionier al pieţei de comerţ online care a dezvoltat un ecosistem regional bazat pe tehnologie, în România, Ungaria și Bulgaria cu obiectivul de a ajuta clienții din întreaga regiune să economisească timp și bani. Cu o gamă de produse în continuă creștere pe care le pune la dispoziția clienților împreună cu partenerii din Marketplace, eMAG este locul unde oricine poate căuta și comanda orice, oricând și oriunde. Clienții din România ai platformei beneficiază de servicii cu valoare adăugată, cum ar fi aplicația mobilă, livrare rapidă la easybox, abonamentul cu livrare gratuită Genius în patru aplicații de comerț electronic (eMAG, Tazz, Fashion Days, Freshful), 30 de zile timp de retur, rambursare rapidă prin Instant Money Back, deschiderea pachetului la livrare, servicii flexibile de plată din contul eMAG/MyWallet, și aplicația de mobil. Cu ajutorul eMAG Marketplace, antreprenorii români care vând pe platformă au la dispoziție de programe și instrumente care îi ajută să își scaleze business-ul în Europa Centrală și de Est: eMAG Ads, cross-border, Fulfilment, aplicația mobilă sau campaniile desfășurate pe platformă sunt doar câteva dintre acestea. Pentru mai multe informații despre eMAG, accesați about.emag.ro.

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

Grupul PPC deschide un nou capitol în telecomunicații în Grecia: Va dezvolta până în 2025 rețele de fibră optică pentru 1,7 milioane de locuințe și firme

Published

on

© PPC FiberGrid

PPC Group deschide un nou capitol în domeniul telecomunicațiilor în Grecia prin intermediul PPC FiberGrid, filiala PPC care dezvoltă reţele de fibră optică până la domiciliu (FTTH) , care își anunță planul de dezvoltare până în 2025, potrivit căreia cablurile de fibră optică vor ajunge la 1,7 milioane de locuințe și firme, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

În condițiile în care rețeaua FTTH a PPC FiberGrid a ajuns deja, în doar 10 luni, la 140.000 de gospodării din 12 municipalități din Attica, compania a atribuit unui număr de 12 contractori, prin intermediul unui proces competitiv, construcția de rețele FTTH în zone noi din Attica și în Salonic, Patras, Heraklion, Volos, Kalamata, Larissa, Ioannina, Corint, Trikala, Kozani, Veria și Megalopolis. Zonele au fost selectate, printre altele,  pe baza densității populației și a penetrării FTTH.

Obiectivul PPC FiberGrid este ca rețeaua sa FTTH să ajungă la 500.000 de locuințe și firme până la sfârșitul anului 2024, respectiv la 1,7 milioane în 2025, în regiunile menționate. Obiectivul grupului PPC este de a oferi acoperire prin fibră optică la domiciliu unui număr de 3 milioane de locuințe și firme din întreaga țară în următorii cinci ani. Investițiile pentru perioada 2024-2026 se vor ridica la aproximativ 680 de milioane de euro.

“Este de remarcat faptul că arhitectura rețelei construite de PPC FiberGrid corespunde unui cablu de fibră optică pentru fiecare abonat până la punctul de concentrare (cabinet exterior), asigurând posibilitatea de extindere viitoare a rețelei și permițând servicii dark fiber”, indică sursa citată.

Lansare comercială wholesale în 2024 

PPC FiberGrid intenționează să pună la dispoziție noua rețea în două moduri. Primul se referă la furnizarea wholesale a unui serviciu bitstream cu viteze de până la 10 Gbps. Al doilea constă în lansarea unui serviciu dark fiber, cu ajutorul căruia fiecare furnizor poate alege serviciile pe care le va furniza prin intermediul cablului către clientul său final.

“Viziunea noastră este o societate digitală, accesibilă și deschisă tuturor, care va contribui la progresul social și economic și îl va accelera. Dorim să oferim furnizorilor de telecomunicații o rețea de ultimă generație, stabilă, de acces pasiv și activ prin fibră optică pentru locuințe, companii și organizații publice. Prin intermediul rețelei PPC FiberGrid, le permitem furnizorilor din industrie să ofere servicii de înaltă calitate clienților lor finali și să contribuie la tranziția digitală a țării, în cadrul Societății Gigabit. În plus, aceasta este o condiție prealabilă pentru tranziția verde: casele și afacerile au nevoie de viteze mari de conectare și de un răspuns aproape în timp real, astfel încât aparatele electrice, încărcătoarele, instalațiile fotovoltaice, unitățile de stocare și unitățile de gestionare a unei locuințe inteligente din punct de vedere energetic să coopereze între ele și cu rețeaua”, a declarat Alexandros Paterakis, vicepreședinte al PPC FiberGrid și Deputy CEO Servicii Digitale și Avansate al Grupului PPC.

Zonele în care se dezvoltă noua rețea FTTH a PPC FiberGrid:

În construcție (municipalități)Kifissia, Agia Paraskevi, Amarousion, Vari-Voula-Vouliagmeni, Glyfada, Ilioupolis, Nea Ionia, Nea Smyrni, Pallini, Papagou-Cholargos, Peristeri, Filothei-Psychiko, Chalandri
Zone noi Attica (municipalități)Pireu, Kallithea, Keratsini-Drapetsona, Nikaia-Agios Ioannis Rentis, Agia Varvara, Aigaleo, Korydallos, Ilio, Acharnes, Agioi Anargyroi-Kamatero, Moschato-Tavros, Dafni-Ymittos
Zone noi Prefectura Salonic (municipalități)Salonic, Ampelokipoi-Menemeni, Kordelio-Evosmos, Neapoli-Sykies, Pavlos Melas, Pilea-Hortiatis
Orașe noiPatras, Heraklion, Larissa Ioannina, Volos, Kalamata, Corint, Trikala, Veria, Kozani, Megalopolis

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

ICI București, prezent la Forumul diplomației economice și al exportatorilor pentru a sublinia importanța tehnologiei și inovației în creșterea competitivității pe piețele externe

Published

on

© ICI București

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București participă marți la cea de-a treia ediție a Forumului diplomației economice și al exportatorilor, care se desfășoară la Palatul Camerei de Comerț și Industrie București.

Potrivit unui comunicat al institutului, evenimentul reunește specialiști și lideri din domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, oferind o platformă pentru prezentări și dezbateri pe teme relevante pentru diplomația economică și exporturi.

La inaugurarea evenimentului, Iuliu Stocklosa, președintele Camerei de Comerț și Industrie București, a subliniat necesitatea ca România să valorifice și să amplifice potențialul său economic, accentuând importanța creșterii competitivității.

”Fiecare dintre vorbitori contribuie la forum cu o viziune distinctă, îmbogățind discuțiile prin diversitatea perspectivelor aduse”, subliniază ICI București.

Agenda forumului include sesiuni despre digitalizare și inovare în sprijinul exporturilor, politici de comerț exterior, precum și prezentarea unor studii de caz de succes în domeniul exporturilor de servicii IT.

ICI București contribuie activ la aceste discuții, subliniind importanța tehnologiei și inovației în creșterea competitivității pe piețele externe.

Participarea la acest forum evidențiază dedicarea ICI București față de cercetarea și inovația în domeniul IT, accentuând rolul tehnologiei în extinderea prezenței internaționale a serviciilor de înaltă tehnologie și în fortificarea legăturilor cu parteneri cheie din sectorul industrial și instituții guvernamentale.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
BANCA EUROPEANĂ DE INVESTIȚII8 mins ago

Liderii din Germania, Franța, România, Polonia și alte 10 țări UE cer Băncii Europene de Investiții să majoreze finanțarea pentru apărarea europeană

NATO25 mins ago

Klaus Iohannis a aprobat tranzitarea teritoriului României a unor echipamente donate de Finlanda Ucrainei și instruirea a 50 de militari ucraineni

CONSILIUL UE15 hours ago

Fondul de asistență pentru Ucraina: Consiliul UE alocă 5 miliarde de euro în cadrul Instrumentului european pentru pace pentru a sprijini militar Kievul

ROMÂNIA16 hours ago

Reactoarele modulare mici sunt promisiunea pentru rezolvarea trilemei energetice, subliniază Sebastian Burduja: Înseamnă energie sigură, curată, la un preț corect

ROMÂNIA17 hours ago

Nicolae Ciucă: Președinta Senatului polonez m-a asigurat că Varșovia ne sprijină necondiționat în procesul de aderare deplină la Spațiul Schengen și la OCDE

REPUBLICA MOLDOVA18 hours ago

“Uniți pentru Moldova europeană”: Maia Sandu a lansat pagina oficială a campaniei “pentru.md” privind referendumul de aderare la UE

CONSILIUL UE18 hours ago

UE are un nou regulament care va consolida supravegherea piețelor angro de energie, asigurând astfel o concurență deschisă și echitabilă

PPE18 hours ago

Pachetul Pharma: Grupul PPE susține stimularea producției de medicamente în UE și obligativitatea sprijinului pentru accesul la acestea

CONSILIUL UE19 hours ago

UE, un nou pas către autonomie strategică: Consiliul a adoptat regulamentul privind materiile prime critice

ROMÂNIA19 hours ago

Luminița Odobescu: Nu este nevoie să comentez rezultatele alegerilor prezidenţiale din Rusia. Ştim cu toţii că aceste alegeri nu au fost nici corecte, nici democratice, nici libere

ROMÂNIA19 hours ago

Luminița Odobescu: Nu este nevoie să comentez rezultatele alegerilor prezidenţiale din Rusia. Ştim cu toţii că aceste alegeri nu au fost nici corecte, nici democratice, nici libere

SUA20 hours ago

Invocând Declarația Universală a Dreptului Omului, Antony Blinken anunță ”o foaie de parcurs democratic cu recomandări pentru a-i ajuta pe oameni să devină mai rezilienți” în fața dezinformării

NATO5 days ago

Raport NATO: 78% dintre români susțin creșterea sau menținerea bugetului apărării. România nu a cheltuit, în 2023, cei 2,5% din PIB alocați apărării

NATO5 days ago

Raport NATO: La 20 de ani de la aderare, 82% dintre români ar vota ca România să rămână membru NATO. Peste 80% susțin ca America și Europa să lucreze împreună pentru securitatea euro-atlantică

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI5 days ago

Într-o rezoluție a cărei negociere a fost coordonată de Traian Băsescu, PE solicită Rusiei să returneze României tezaurul național, iar subiectul să fie inclus pe agenda diplomatică UE-Rusia

COMITETUL EUROPEAN AL REGIUNILOR6 days ago

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, támogatja egy jogsértési eljárás bevezetését azon uniós országok ellen, amelyek nem veszik komolyan a nagyragadozók által az állatállományban vagy a termesztett növényekben okozott károk megtérítését

U.E.6 days ago

Premierul Franței consideră că o victorie a Rusiei în Ucraina ar fi ”un cataclism” pentru francezi. Adunarea Națională a votat în favoarea acordului de securitate dintre Paris și Kiev

ADERAREA ROMÂNIEI LA OCDE7 days ago

Marcel Ciolacu: Vreau ca 2026 să fie anul aderării noastre la OCDE. Este unul dintre principalele proiecte de țară pentru România

NATO7 days ago

Klaus Iohannis asigură că nu intenționează să își scurteze mandatul prezidențial în contextul speculațiilor candidaturii sale la vârful NATO sau UE

COMISIA EUROPEANA7 days ago

Comisia Europeană va recomanda începerea negocierilor de aderare la UE cu Bosnia și Herțegovina, după ce a constatat că țara ”poate îndeplini criteriile de aderare”, anunță Ursula von der Leyen

Trending