Festivitatea de premiere, Bursele Europene: Jurnalişti în dialog

Vineri, 19 Noiembrie 2010, în sala Fortuna din Hotelul Intercontinental, a avut loc gala premianţilor programului Bursele Europene: jurnalişti în dialog.
Un eveniment organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România, Freedom House România şi Bancpost, gala a cuprins, pe lângă festivitatea de decernare a premiilor şi o dezbatere pe tema “România: Reforma Pieţei Muncii din Perspectiva Strategiei Europa 2020”.
La dezbatere au luat parte Ovidiu Jurca, vicepreşedinte, Blocul Naţional Sindical, care a prezentat reacţia sindicatelor vis-a-vis de politica României în ceea ce priveşte reformarea pieţei muncii, prof. dr. Constantin Ciutacu, director general adjunct, Institutul Naţional de Cercetări Economice, care a vorbit despre Reforma Pieţei Muncii în România şi Radu Merică, preşedinte, Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, care a ilustrat necesitatea reformei pieţei muncii în România. A urmat o sesiune deschisă de întrebări şi răspunsuri.
Festivitatea s-a încheiat cu decernarea premiilor „Bursele Europene: Jurnalişti în Dialog”: vizite de studiu la instituţiile Uniunii Europene şi stagii de specializare la importante birouri de presă din Bruxelles.
Jurnaliştii care au câştigat stagiile de specializare:
 Bogdan Oprea, de la Adevărul de Seară, care va face stagiul la Euronews;
 Adrian Gorpin, de la PRO TV Constanţa, care va face stagiul la Euronews;
 Sorin Mihai Şchiopu, de la Radio Târgu-Mureş, care va face stagiul la Radio France Internationale.
Jurnaliştii care vor pleca în vizita de studiu sunt:
 Alina Cristea – Telegraf, Constanţa;
 Remus Florescu – Adevărul de Seară, Cluj-Napoca;
 Anca Giurgiu – Foaia Transilvană, Cluj Napoca;
 Sabina Mihăică – Adevărul de Seară, Timişoara;
 Adrian Popa – Asociaţia Profesioniştilor din Presă–Cluj, Cluj-Napoca
 Silvia Vrânceanu Nichita – Ziarul de Vrancea, Focşani;
 Paul Ciurari – Reporter de Urgenţă, Suceava;
 Andrei Paul Nuţu – Monitorul Expres, Braşov;
 Lina Vdovii – Opinia Veche, Iaşi;
 Alina Elena Salanti – TV Galaţi;
 George Gurescu – Opinia Veche, Iaşi;
 Marian Rotaru – Monitorul de Botoşani, Botoşani;
 Ovidiu Amălinei – Viaţa Liberă, Galaţi;
 Oana Popoiu – Obiectiv – Vocea Brăilei, Brăila;
 Andreea Ştiliuc – TVR Iaşi, Iaşi.

Comunicat de presă:Festivitatea de premiere, Bursele Europene: Jurnalişti în dialogVineri, 19 Noiembrie 2010, în sala Fortuna din Hotelul Intercontinental, a avut loc gala premianţilor programului Bursele Europene: jurnalişti în dialog.Un eveniment organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România, Freedom House România şi Bancpost, gala a cuprins, pe lângă festivitatea de decernare a premiilor şi o dezbatere pe tema “România: Reforma Pieţei Muncii din Perspectiva Strategiei Europa 2020”.La dezbatere au luat parte Ovidiu Jurca, vicepreşedinte, Blocul Naţional Sindical, care a prezentat reacţia sindicatelor vis-a-vis de politica României în ceea ce priveşte reformarea pieţei muncii, prof. dr. Constantin Ciutacu, director general adjunct, Institutul Naţional de Cercetări Economice, care a vorbit despre Reforma Pieţei Muncii în România şi Radu Merică, preşedinte, Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, care a ilustrat necesitatea reformei pieţei muncii în România. A urmat o sesiune deschisă de întrebări şi răspunsuri.Festivitatea s-a încheiat cu decernarea premiilor „Bursele Europene: Jurnalişti în Dialog”: vizite de studiu la instituţiile Uniunii Europene şi stagii de specializare la importante birouri de presă din Bruxelles.Jurnaliştii care au câştigat stagiile de specializare: Bogdan Oprea, de la Adevărul de Seară, care va face stagiul la Euronews; Adrian Gorpin, de la PRO TV Constanţa, care va face stagiul la Euronews; Sorin Mihai Şchiopu, de la Radio Târgu-Mureş, care va face stagiul la Radio France Internationale.Jurnaliştii care vor pleca în vizita de studiu sunt: Alina Cristea – Telegraf, Constanţa; Remus Florescu – Adevărul de Seară, Cluj-Napoca; Anca Giurgiu – Foaia Transilvană, Cluj Napoca; Sabina Mihăică – Adevărul de Seară, Timişoara; Adrian Popa – Asociaţia Profesioniştilor din Presă–Cluj, Cluj-Napoca Silvia Vrânceanu Nichita – Ziarul de Vrancea, Focşani; Paul Ciurari – Reporter de Urgenţă, Suceava; Andrei Paul Nuţu – Monitorul Expres, Braşov; Lina Vdovii – Opinia Veche, Iaşi; Alina Elena Salanti – TV Galaţi; George Gurescu – Opinia Veche, Iaşi; Marian Rotaru – Monitorul de Botoşani, Botoşani; Ovidiu Amălinei – Viaţa Liberă, Galaţi; Oana Popoiu – Obiectiv – Vocea Brăilei, Brăila; Andreea Ştiliuc – TVR Iaşi, Iaşi.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *