Financial Times: Plecarea sefului IFF din Grecia pune in discutie obtinerea unui acord cu creditorii privati

Plecarea, desi programata, dupa cum sustine IIF, pune in discutie incheierea unui acord voluntar cu creditorii privati care sa duca la restructurarea datoriei Greciei, inaintea reuniunii ministrilor de Finante din Zona Euro, programata pentru luni, informeaza EurActiv.ro.

Seful Institutului International pentru Finante (IIF), Charles Dallara, a parasit, sambata, Atena, unde a negociat datoriile Greciei in numele bancilor si al creditorilor privati. Plecarea, desi programata, dupa cum sustine IIF, pune in discutie incheierea unui acord voluntar cu creditorii privati care sa duca la restructurarea datoriei Greciei, inaintea reuniunii ministrilor de Finante din Zona Euro, prima din acest an, programata pentru luni, scrie Financial Times. Discutiile recente par sa fi luat o turnura neasteptata dupa ce creditorilor privati li s-ar fi cerut sa isi asume pierderi suplimentare in urma contractarii neprevazut de mari a economiei elene in 2011.

Pentru mai multe informatii accesati EurActiv.ro.

Sursa articol: EurActiv.ro
Sursa foto: greekcrisis.net

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Financial Times: Plecarea sefului IFF din Grecia pune in discutie obtinerea unui acord cu creditorii privati

  1. Pingback: Revista presei 23 ianuarie 2012 | studenteu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *