Financial Times: “Zona euro mai are de trăit 10 zile. Cel mult”. Care sunt cei trei colaci de salvare

Criza economica continua sa faca noi victime, iar liderii europeni par legati de maini si de picioare, scrie Financial Times, potrivit Gandul.infoDaca acestia din urma nu se trezesc in cele din urma la realitate si nu actioneaza, zona euro se va prabusi curand. Mai repede decat ne putem imagina, avertizeaza publicatia britanica.

Saptamana trecuta, criza financiara a ajuns la un nou stadiu. Cu speculatiile privind obligatiunile Germaniei si apropierea scadentei datoriilor Italiei si Spaniei, piata titlurilor de stat din zona euro a incetat sa mai functioneze. Sectorul bancar este prabusit. Economii europene importante raman fara credit. Zona euro este practic condusa de catre investitorii globali, in timp ce o banca linistita vegheaza asupra cetateniilor sai.

Lipsa increderii in sistemul financiar la nivelul zonei euro afecteaza totodata si strategia de solutionare a problemelor cu care se confrunta Europa in acest moment. In vreme ce criza continua sa faca ravagii in Franta, Belgia, Olanda si Austria, este afectat si Fondul European de Stabilitate Financiara. Iar daca nu se iau masuri drastice rapide, zona euro s-ar putea prabusi cat de curand.

Sursa articol: gandul.info

Sursa foto: thesantosrepublic.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.