Fitch a reconfirmat ratingul României la nivelul “BBB-“, cu perspectivă stabilă

Fitch a reconfirmat joi ratingul României pentru datoriile pe termen lung în valută la nivelul “BBB-“, iar cel pentru datoriile pe termen lung în lei la “BBB”, cu perspectivă stabilă, datorită implementării consolidării fiscale în pofida înrăutăţirii condiţiilor economice interne şi externe, anunţă Mediafax.

Calificativele au fost menţinute astfel în categoria investment grade (recomandată investiţiilor).

Ratingul pentru datoriile pe termen scurt a fost reconfirmat la nivelul “F3”, iar plafonul de ţară la “BBB+”, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

“Reconfirmarea ratingurilor suverane ale României reflectă implementarea unor măsuri substanţiale de consolidare fiscală, în pofida înrăutăţirii activităţilor economie atât pe plan intern, cât şi al principalilor parteneri comerciali. Cu toate acestea, ratingul este constrâns de turbulenţele din Grecia şi de slăbiciunile structurale”, potrivit Fitch.

Agenţia anticipează că PIB-ul României va înregistra în acest an o creştere de 1,3%, susţinută de cererea internă. În mod particular, absorbţia fondurilor europene va stimula investiţiile publice în infrastructură.

Riscurile pe termen scurt sunt de scădere. Pentru anul viitor, Fitch prognozează o creştere economică de 2,5%, urmată de un avans de 3% în 2014, estimări bazate pe anticiparea unei reveniri a zonei euro şi a unei îmbunătăţiri în continuare a absorbţiei de fonduri UE.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  judiciarius.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *