FMI a înrăutăţit prognoza economică la nivel global

Economia UE se va contracta în acest an cu 0,1%, trasă în jos de o scădere economică de 0,5% în zona euro, potrivit estimărilor prezentate marţi de Fondul Monetar Internaţional (FMI), preluate de Mediafax.

FMI a revizuit de la o creştere de 1,1% la o contracţie de 0,5% prognoza pentru zona euro în acest an, în timp ce la nivelul Uniunii Europene se aşteaptă la o contracţie de 0,1%, faţă de estimarea anterioară pentru o creştere de 1,4%, potrivit ultimului raport Perspectiva Economiei Mondiale.

Criza din zona euro se agravează şi trage în jos şi economia mondială, a avertizat FMI. Fondul a redus prognoza de creştere pentru economia globală de la 4% la 3,3%.

Recuperarea globală este ameninţată de intensificarea presiunilor în zona euro şi de fragilităţile din alte regiuni. Cea mai urgentă provocare pentru politicieni este de a restabili încrederea şi de a opri criza din zona euro prin sprijinirea creşterii, în timp ce se susţine ajustarea, continuarea reducerii îndatorării şi asigurarea de lichidităţi suplimentare şi relaxare monetară“, se arată în raport, potrivit Mediafax.ro.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto:  nationalarchives.gov.uk

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *