FMI avertizează asupra riscurilor cu care se confruntă redresarea economică globală

Fondul Monetar Internaţional a avertizat că riscurile pentru creşterea economică globală sunt „semnificative”, reducând prognoza de creştere economică globală şi îndemnându-i pe decidenţii politici din întreaga lume să intervină în sprijinul acesteia, anunță Adevărul.ro.

În cadrul unei revizuiri a Prognozei Economice Mondiale, Fondul a redus puţin prognoza de creştere pe 2012 la 3,5%, avertizând, însă că aceasta depinde de implementarea de măsuri politice imediate, anunţă publicaţia financiară „Financial Times”, potrivit Adevarul.ro.

„Mai îngrijorător decât aceste revizuiri ale prognozei de bază este creşterea riscurilor de recesiune”, a declarat Olivier Blanchard, economist-şef la FMI. „Redresarea economică globală continuă, însă într-un ritm foarte slab şi mult mai redus decât anticipasem în aprilie”.

Avertismentele FMI subliniază starea precară a economiei mondiale, afectată de griparea pieţelor emergente şi de haosul din zona euro. Nici situaţia economiei Statelor Unite nu este mai bună, aceasta raportând o contracţie cu 0,5% a vânzărilor cu amănuntul în iunie faţă de luna mai. Aceasta reprezintă a treia lună consecutivă de declin, demonstrând faptul că şi economia americană stagnează.

FMI a redus semnificativ prognoza de creştere economică pentru Marea Britanie şi pentru economiile emergente ale Chinei, Indiei şi Braziliei. Economia Chinei va creşte, în 2012, cu 8%, a Indiei cu 6% iar a Braziliei cu 2,5%.

Foto: blog.nouadreapta.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *