FMI: Bugetul pentru 2012 ar trebui sa aduca deficitul cu mult sub 3% din PIB

Romania a facut progrese in cadrul programului economic si fiscal convenit in martie cu FMI, dar riscurile au crescut considerabil din cauza crizei din zona euro, fiind necesara “o vigilenta solida” privind supravegherea sistemului bancar, considera reprezentantii FMI, potrivit FIN.ro.

“Continuarea angajamentelor fata de agenda de reforma economica este cruciala pentru a rezista incertitudinilor actuale“, a declarat directorul general adjunct al FMI, David, Lipton intr-un comunicat transmis de institutie.

Potrivit Fondului, economia a revenit pe crestere, inflatia a scazut, iar autoritatile sunt “in grafic” pentru a atinge tintele fiscale pentru 2011, insa recomanda autoritatilor sa faca eforturi pentru imbunatatirea absorbtiei fondurilor europene, reforma companiilor de stat sau reducerea arieratelor.

“Bugetul pentru 2012 ar trebui sa aduca deficitul cu mult sub 3% din PIB. Planurile de a aborda problemele financiare cronice din sectorul sanatatii si de a imbunatati administrarea fiscala sunt binevenite. Este nevoie de asemenea de noi progrese pentru imbunatatirea absorbtiei fondurilor europene. Noi eforturi pentru reformarea companiilor de stat, impreuna cu o reglementare consolidata si o politica de preturi orientata catre piata vor fi esentiale pentru reducerea arieratelor, imbunatatirea eficientei economice si consolidarea cresterii”, a aratat Lipton.

Mai multe declaratii ale acestuia gasiti aici.

Sursa articol: FIN.ro

Sursa foto: jurnaluldebuzau.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *