FMI către România: Poate ar fi bine să nu aderați la euro în 2015

Ținta adoptării euro în 2015 este foarte ambiţioasă și poate fi amânată dacă economia nu va fi eficient reorganizată, anunta evz.ro, potrivit şefului delegaţiei Fondului Monetar Internaţional în România, Jeffrey Franks, prezent la o emisiune tv.

‘Aderarea României la euro în 2015 este posibilă, dar este o ţintă foarte ambiţioasă. Nu trebuie să o facă înainte de a fi pregătită. Vedem acum ce probleme întâmpină ţările care nu au fost pregătite şi au aderat. România trebuie să aibă o economie flexibilă, reformată eficient, înainte de a trece la moneda europeană. Totuşi, menţinerea acestei ţinte este bună pentru păstrarea presiunii asupra aplicării reformelor necesare. Dacă acestea nu vor fi gata, aderarea poate fi amânată. Vom vedea”, a spus Jeffrey Franks, la emisiunea “După 20 de ani” de la Pro TV.

Şeful delegaţiei FMI în România a adăugat că România trebuie, totuşi, să îşi respecte angajamentele faţă de Uniunea Europeană în privinţa aderării la moneda europeană.

”Este un angajament luat faţă de UE. Dacă s-a angajat, acum trebuie să se pegătească. Nu trebuie să o facă înainte de a fi gata, însă. Vedem acum ce întâmpină ţările care nu au fost pregătite. Este necesară o economie flexibilă, reformată eficient înainte de a trece la euro”, a subliniat oficialul FMI.

Sursa articol: evz.ro

Sursa foto: nogovernment.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *