FMI: Grecia va trebui să adopte noi măsuri de austeritate în perioada 2014-2016

Flag of GreeceGrecia va fi nevoită să adopte noi măsuri de austeritate, cu impact de 6,7 miliarde de euro, în perioada 2014-2016, pentru a atinge obiectivele de ajustare fiscală, a avertizat Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Suma este cu 2,6 miliarde de euro mai mare decât este prevăzut în acordul guvernului de la Atena cu troica creditorilor internaţionali – FMI, Comisia Europeană şi Banca Centrală Europeană – pentru intervalul 2015-2016.

Pentru anul următor, înţelegerea cu creditorii nu prevede de noi măsuri de austeritate, potrivit cotidianului elen Kathimerini, preluat de Mediafax.

FMI notează că ajustarea fiscală din Grecia va necesita până în 2016 măsuri suplimentare “echivalente cu 3,5% din PIB”, adică 6,7 miliarde de euro, scrie cotidianul elen.

Fondul a reiterat opinia că Grecia are nevoie de ştergerea unei părţi a datoriilor către creditorii internaţionali pentru ca îndatorarea ţării să coboare sub 124% din PIB până în 2020.

Grecia a fost ajutată cu două pachete de împrumuturi externe, în total 240 de miliarde de euro, de către FMI şi statele zonei euro

Sursa: Mediafax
Foto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.