FMI: Ministerele trebuie sa se abtina sa intervina in conducerea companiilor de stat

Andrea SchaechterMinisterele de resort trebuie sa se abtina sa intervina in conducerea companiilor de stat, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa la Banca Nationala a Romaniei, seful misiunii FMI, Andrea Schaechter, citată de Ziare.com.

Potrivit oficialului FMI, conducerea companiilor de stat ar trebui lasata la discretia managerilor privati, care trebuie selectati intr-o maniera transparenta, asa cum prevede legea.

“Pentru noi este foarte important ca ordonanta privind guvernanta corporativa sa fie aplicata in spiritul si litera ei. Am sfatuit cu fermitate autoritatile sa aplice aceste prevederi, sa se asigure ca noile numiri (de manageri privati – n.red.) se fac in conformitate cu prevederile ordonantei, acum transpusa si intr-o lege. Este o lege buna, facuta cu asistenta Bancii Mondiale.

Este vorba despre implementarea ei, va fi important ca autoritatile sa se retina de la interventia in conducerea acestor intreprinderi de stat”, a subliniat reprezentanta FMI, potrivit Agerpres.

Surse: Ziare.com, Agerpres.ro
Foto: LinkedIn

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *