FMI, UE şi BCE cer Greciei să scadă cu 25% pensiile şi salariile

Potrivit Mediafax.ro, delegaţia formată din reprezentanţi ai FMI, UE şi Băncii Centrale Europene aflată la Atena pentru discuţii privind un nou pachet de finanţare destinat statului elen a cerut autorităţilor schimbări radicale în ceea ce priveşte legislaţia, care ar conduce la scăderea pensiilor şi salariilor cu 25%.

Reprezentanţii celor trei instituţii, denumite şi “troika”, care supraveghează respectarea de către Grecia a angajamentelor de reformă asumate în schimbul împrumuturilor externe, au transmis miniştrilor Finanţelor şi Muncii că piaţa muncii trebuie reformată radical, iar salariile şi pensiile tăiate cu un sfert, potrivit agenţiei Athens News.

Cererea a fost transmisă oficialilor eleni la o întâlnire joi seara între inspectori, conduşi de reprezentantul FMI Poul Thomson, şi miniştrii Finanţelor, Evangelos Venizelos, şi Muncii, Yiorgos Koutroumanis.

Inspectorii FMI, UE şi BCE negociază în Grecia noi reforme economice, în cadrul pachetelor de împrumuturi externe aprobate de creditorii externi pentru statul elen. Primul pachet de finanţare, de 110 miliarde de euro, a fost aprobat în 2010, pentru a ajuta Grecia să evite intrarea în faliment. Un al doilea pachet financiar, de 130 miliarde de euro, ar trebui să intre în vigoare anul acesta, odată cu încheierea primului.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto:  shutterstock

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *