Fondatorul WikiLeaks, vizat de administrația Trump: Nu mai putem tolera scurgerea de informații sensibile

Administrația Trump depune eforturile necesare pentru arestarea fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, deoarece acesta a divulgat foarte multe informații sensibile care au afectat imaginea țării pe plan extern, potrivit declarațiilor secretarului american al justiției, notează Agerpres citând AFP.

Conform anumitor surse americane, Washingtonul se află pe punctul de a stabili capete de acuzare pentru a-l aresta pe Assange.

„Ne vom intensifica eforturile și am luat deja măsuri în privința scurgerilor” de informații, a declarat Jeff Sessions într-o conferință de presă.

„Este un caz care depășește tot ceea ce cunoșteam eu. Avem profesioniști care sunt în sistemul de securitate al SUA de mulți ani și care sunt șocați de numărul scurgerilor, unele dintre ele fiind extrem de grave”, a adăugat el.

Julian Assange este sub protecția ambasadei Ecuadorului din capitala britanică încă din 2012 unde s-a refugiat pentru a scăpa de un mandat de arestare european pentru un presupus viol din Suedia. 

WikiLeaks este o fundație renumită pentru numeroase dezvăluiri controversate, dezvăluiri ce vizau înalți oficiali americani. WikiLeaks a influențat major cursul campnaiei prezidențiale a candidatei democrate, Hillary Clinton, după ce a publiat numeroase documente și emailuri menite să o dicrediteze pe aceasta în fața electoratului american.

Cel mai recent scandal în care WikiLeaks a fost implicat este chiar publicarea unor documente CIA care dezvăluie metode de spionaj. Serviciile americane de informații consideră că toate aceste dezvăluiri fac parte dintr-un complot rusesc menit să înlenească victoria candidatului republican la Casa Albă și l-au acuzat pe Assange de colaborare cu Rusia pentru sabotarea campaniei electorale americane din 2016.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.