Barometru: UE ar trebui să reducă birocraţia la accesarea fondurilor pentru inovaţie

UE ar trebui să acorde prioritate reducerii birocraţiei pentru companiile care încearcă să acceseze fondurile europene pentru inovaţie, relevă ediţia 2012 a Barometrului General Electric (GE) privind inovaţia, potrivit Mediafax.

UE mai are încă de depăşit bariere în privinţa inovaţiei, 64% dintre respondenţi indicând că reducerea birocraţiei în cazul companiilor care încearcă să acceseze fondurile europene pentru inovaţiei ar trebui să fie o prioritate pe care să se concentreze politica UE în acest domeniu din anii următori.

Respondenţii s-au arătat îngrijoraţi şi de problema accesării mecanismelor de finanţare pentru inovaţie, 92% dintre aceştia considerând că suplimentarea finanţării pentru cercetare şi inovaţie în UE este esenţială pentru susţinerea inovaţiei.

Barometrul este un studiu independent realizat în rândul unui număr de 260 de formatori de opinie din Bruxelles, fiind prezentat miercuri la sediul Parlamentul European din Bruxelles, în prezenţa lui Sean Kelly (Irlanda), membru al Comisiei pentru Dezvoltare Regională din cadrul PE.

Puteţi citi mai multe AICI.

Sursa: Mediafax.ro
FOTO:  123rf.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *