Acordul de Parteneriat 2014-2020, trimis Comisiei Europene

Zemanta Related Posts ThumbnailMinisterul Fondurilor Europene a publicat, marţi, 1 octombrie a.c., prima versiune a Acordului de Parteneriat 2014-2020 . Astfel, Ministerul Fondurilor Europene supune consultării publice acest document care stabilește modalitatea în care vor fi concentrate investițiile din Fondurile Europene Structurale și de Investiții, se arată într-un comunicat remis presei.

Documentul a fost transmis membrilor Comitetului Interinstituţional pentru Acordul de Parteneriat (CIAP) în data de 27 septembrie a.c., urmând ca săptămâna viitoare să aibă loc o nouă reuniune a Comitetului.

După consultarea partenerilor de dialog în cadrul reuniunii CIAP, Ministerul Fondurilor Europene urmează să transmită serviciilor Comisiei Europene, informal, prima versiune a Acordului de Parteneriat 2014-2020.

Documentul va fi transmis informal deoarece, la nivelul Uniunii Europene, nu au fost adoptate încă regulamentele care vor stabili modul în care vor fi implementate fondurilor europene în viitoarea perioadă de programare, completează MFE, în comunicatul transmis.

Ministerul Fondurilor Europene, “în spiritul principiului parteneriatului și al transparenței instituționale, încurajează partenerii de dialog să contribuie cu propuneri și observații asupra acestui prim proiect al acordului de parteneriat, astfel încât documentul să reflecte opiniile naționale, dar și să răspundă exigențelor tehnice ale CE, în scopul utilizării eficiente a Fondurilor Europene Structurale și de Investiții.”

Documentul  a fost elaborat respectând principalele elemente prevăzute în proiectul de document metodologic  propus de Comisia Europeană şi cuprinde o primă viziune strategică privind utilizarea Fondurilor Europene Structurale şi de Investiţii 2014-2020, precum şi o propunere indicativă privind alocarea fondurilor, respectiv elemente privind cadrul instituţional de implementare.

În prezent, cadrul legislativ european pentru implementarea Fondurilor Structurale şi de Investiţii  2014-2020 nu este finalizat, fiind în desfăşurare negocieri în cadrul trialogului între Comisia Europeană, Consiliul Uniunii Europene şi Parlamentul European.

Pentru perioada 2014-2020, Uniunea Europeană a alocat României fonduri de peste 34 miliarde de euro.

Sursa: MFE

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.