Domeniul care a accesat fondurile europene în proporţie de 100% – 42 milioane de euro anual

euroProducătorii de vin din România au accesat, în ultimii cinci ani, integral fondurile europene, prin Programul Naţional Suport, respectiv 42 de milioane de euro, în fiecare an. Anunţul a fost făcut luni de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, în deschiderea celui de-al 36-lea Congres al Viei şi Vinului care se desfăşoară la Bucureşti, potrivit Gandul.info.

Viticultura este singurul domeniu de activitate din România care a reuşit să acceseze integral fondurile europene disponibile, susţine Ovidiu Gheorghe, directorul Patronatului Naţional al Viei şi Vinului (PNVV).

“Deja a fost cheltuită şi suma de 42,1 milioane de euro aferentă anului 2013”, potrivit informaţiilor furnizate Gandul.info de Ovidiu Gheorghe.

“Inclusiv banii pentru 2013 au fost cheltuiţi. Deja intrăm pe un deficit, pentru programul din 2014-2018. Au fost 42,1 milioane de euro în fiecare din ultimii cinci ani, care au fost integral accesaţi. Au fost vizate patru măsuri. Patronatul Vinului a solicitat la Bruxelles o suplimentare a fondurilor europene”, a declarat Ovidiu Gheorghe.

Sursa: Gandul.info

Foto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.