Peste două miliarde de euro de la UE pentru infrastructura CFR, blocate de o firmă austriacă

Ministerul Transporturilor riscă să piardă peste 2,2 miliarde de euro, fonduri europene alocate proiectului de reabilitare a Coridorului Paneuropean IV feroviar, informează Adevarul în pagina sa online. O firmă austriacă blochează de mai bine de un an în instanță atribuirea licitațiilor, pe care le pierde pentru că se încăpățânează să ofere “prețul cel mai ridicat”, scrie publicația.

Un tronson din Coridorul Paneuropean, Simeria – Vinţu de Jos, reabilitat prin prin Programul Operaţional Sectorial Transport, finanțat în cea mai mare parte de Comisia Europeană, este în prezent blocat din cauza unei companii care ține cu tot dinadinsul să câștige licitația, deși nu îndeplinește cerințele din caietul de sarcini este evidentă.

Compania austriacă Swietelsky, liderul de asociere care a pierdut, în final, atribuirea contractului, depune contestații pe bandă rulantă ținând pe loc lucrările de modernizare.

În instanță, povestea durează de aproape un an, iar termenul de finalizare a lucrărilor de modernizare, asumat de Ministerul Transporturilor, a fost deja depășit, ceea ce va atrage blocarea fondurilor europene. Asta cu atât mai mult cu cât, în septembrie, Comisia Europeană a decis să suspende fondurile europene destinate infrastructurii rutiere, alocate prin Programul Operaţional Sectorial Transporturi, pentru verificări privind alocarea acestora.

Mai multe informatii AICI.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *