Fraudele cu bani UE afectează copiii cu dizabilităţi şi şomerii

Printre cei care vor deconta, fără nici o vină, situaţia imposibilă în care s-a ajuns cu absorbţia banilor europeni, prin programul POSDRU, se vor număra şi copiii cu dizabilităţi, tinerii proveniţi din orfelinate sau şomerii, scrie RomaniaLibera.ro.

Cel puţin 75 milioane euro trebuie alocaţi imediat de Guvern pentru salvarea a 3.000 de pro­iecte cu impact social major, din care Comisia Europeană şi-a retras parţial finanţarea, după ce nu a mai efectuat plăţi din luna iulie, urmare a fraudelor constatate în cadrul programului. Guvernul, însă, este presat de menţinerea unui deficit bugetar agreat deja cu FMI.

Sute de organizaţii neguvernamentale, asociaţii sau firme, titulare a 3.000 de proiecte finanţate prin Programul Operaţional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane (POSDRU) de către UE cu 15,1 miliarde lei ameninţă cu suspendarea programelor destinate integrării în muncă, inserţiei sociale, reorientării profesionale sau protecţiei a zecii de mii de persoane aflate în dificultate, respectiv copii cu dizabilităţi, tineri proveniţi din orfelinate fără familii sau şomeri.

Continuarea articolului AICI.

Sursa: RomaniaLibera.ro
Foto:  soundofcannons.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *