Leonard Orban: Plățile pentru POR ar putea fi reluate până la sfârșitul anului

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat că speră ca plăţile pentru Programul Operaţional Regional (POR) să fie reluate până la sfârşitul acestui an, iar în ceea ce priveşte situaţia din Programul Operaţional Sectorial de Creştere a Competitivităţii Economice, autorităţile aşteaptă o decizie din partea Autorităţii de Management, conform EVZ.ro.

„Astăzi, vom avea o discuţie pe tema celor trei presuspendări de programe să vedem, din punct de vedere legislativ, ce trebuie făcut, în special pe zona achiziţiilor publice şi mai ales a conflictului de interese din această zonă. Ne propunem să facem nişte modificări legislative cât mai repede posibil. (…) Programul Operaţional Regional deja are în plină desfăşurare unele dintre măsurile solicitate şi sperăm ca, cel puţin pe acest program, plăţile să fie reluate, nu numai să evităm suspendarea, cât mai repede în cursul acestui an’, a menţionat Orban.

„În momentul de faţă, aşteptăm decizia Autorităţii de Management şi eu sper că va veni astăzi. Soluţiile sunt foarte clare: în momentul în care se constată probleme trebuie luate măsurile cele mai radicale, inclusiv mergând până la suspendarea temporară a activităţii unor anumite structuri. Implicaţiile sigur că trebuie să le gândeşti în momentul în care suspenzi activitatea unor structuri. Trebuie să te gândeşti cum să faci ca beneficiarii să nu fie afectaţi de o asemenea decizie şi trebuie ca activitatea să fie preluată de alte structuri. Dar aşteptăm o decizie a Autorităţii de Management pe Programul Operaţional Sectorial de Creştere a Competitivităţii Economice”, a subliniat Leonard Orban.

Mai multe detalii aici.

Sursa: EVZ.ro
Foto:  gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *