Ponta: ANI va primi atributii sporite pe combaterea conflictului de interese la fonduri europene

victor ponta govPrim-ministrul Victor Ponta a afirmat ca Agentia Nationala de Integritate va primi atributii sporite privind combaterea conflictului de interese la fonduri europene, iar initiativa va fi discutata in sedinta de Guvern de saptamana viitoare, potrivit HotNews.

Premierul a declarat ca initativa in acest sens este comuna aMinisterului Fondurilor Europene, a ANI si a ANRMAP, iar controlul de conflict de interese “va fi facut de catre ANI printr-o baza de date si un sistem pe care-l vom agrea cu Comisia Europeana”.

Ponta a comentat si felul in care raportul MCV al Comisiei Europene va fi afectat de declaratiile unor liberali care au spus ca ANI ar trebui desfiintata, afirmand ca nu declaratiile politice afecteaza raportul de tara, ci deciziile politice.

Raportul de tara este o chestie foarte serioasa care nu poate fi afectata de declaratia unui parlamentar sau altuia, poate fi afectata de decizia politica luata de Parlament. Acele propuneri care riscau sa afecteze buna functionare a ANI n-au fost adoptate de Parlament si ma bucur. Ceea ce poate sa afecteze este decizia politica, iar decizia a fost foarte clara.(…) Dupa cum probabil o sa aflati foarte curand, ANI va primi niste atributii sporite in ceea ce priveste combaterea conflictului de interese la fonduri europene”, a precizat prim-ministrul la HotNews.

Sursa: HotNews.ro
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *