Ponta: Intervenţia lui Băsescu pe tema fondurilor UE denotă mare tupeu

Intervenţia preşedintelui Traian Băsescu pe tema fondurilor europene denotă un semn de mare tupeu din partea acestuia, deoarece corecţiile financiare sunt aplicate României de către Comisia Europeană din cauza neregulilor Guvernului Boc, a declarat premierul Victor Ponta, potrivit Mediafax.ro.

“Este un semn de mare tupeu, ca să nu folosesc un cuvânt mai dur, să vii să reproşezi Guvernului din 2012 corecţiile financiare pentru perioada de până în octombrie 2011. Păi eu sunt vinovat că Guvernul Boc a încălcat regulile europene şi plătim corecţiile financiare? Mi se pare totuşi prea demagogic”, a spus Ponta, la Digi 24.

“Preşedintele nu ştie, habar nu are. Noi aplicăm corecţiile financiare pentru proiecte deja înregistrate la Autoritatea Centrală de Plăţi, după care, în urma auditurilor, vom vedea unde se justifică aceste corecţii şi unde nu. Vor fi evaluări ulterioare la toate programele, iar noi nu putem trimite toate cererile de plată pentru că nu există rectificarea bugetului Comisiei aprobată de Parlament”, a afirmat şeful Guvernului.

Mai multe declaratii ale premierului aici.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *