Fondurile europene destinate României au fost îngheţate

Platile din partea Uniunii Europene pentru sase programe operationale sectoriale au fost blocate de la inceputul lunii august, potrivit datelor oficiale de pe site-ul Autoritatii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS), preluate de Evenimentul Zilei.

Guvernul a confirmat aceasta situatie, dar sustine ca ea a fost convenita cu Comisia Europeana inca din decembrie 2011, scrie sursa menţionată.

Astfel, trimiterea la Comisia Europeana a cererilor de rambursare pentru platile efectuate de partea romana catre beneficiari este intrerupta de la inceputul lunii iulie 2012, “asa cum s-a convenit cu Comisia Europeana in decembrie 2011”, au spus reprezentantii Guvernului pentru Evenimentul Zilei.

CE urmeaza sa efectueze, dupa primul semestru al anului 2012, un audit pentru a constata daca deficientele au fost remediate.

“In functie de rezultatul auditului, Comisia va decide continuarea rambursarilor sau intreruperea/suspendarea platilor”, sustine Executivul.

Mai multe informatii AICI.

Sursa: EVZ.ro
Foto:  shutterstock.com

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Fondurile europene destinate României au fost îngheţate

  1. Valentin Ion Zarnescu 17/09/2012 at 17:28

    MAI TINETI MINTE,CAT AM LUPTAT,LA EMIS.DV.,/B1TV(AFIRM AM LUPTAT CA SI EU PARTICIPAM LA MULTE EMIS.ALE DV.),K SA IMPULSIONAM ACCESAREA FS.UE?DAR CINE TE ASCUTA,LA BAZA?!!!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *