O nouă austostradă acceptată de Comisia Europeană pentru finanţare

relu fenechiuMinistrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a avut ieri o întâlnire cu comisarul pentru politică regională, vicepreşedinte al Comisiei Europene, Johannes Hahn, în cadrul căreia au discutat despre nevoile imediate şi pe termen lung în domeniul dezvoltării infrastructurii de transport, absorbţia fondurilor structurale şi ridicarea presuspendării Programului Operaţional Sectorial Transport (POS-T), conform unui comunicat remis de Ministerul Transporturilor, preluat de Capital.ro.

Coridorul IV pan european va fi legat de Autostrada Transilvania printr-un tronson de aproximativ 78 de kilometri de autostradă între Şebeş şi Turda, sursa de finanţare urmând să fie asigurată în proporţie de 85% din fonduri europene, din actualul program de finanţare 2007-2013.

“Comisia Europeană a acceptat cu titlu preliminar, funcţie de stadiul tehnic de pregătire al acestor două proiecte, includerea a două tronsoane suplimentare de autostradă în POS-T, respectiv Sebeş-Turda şi Dumbrava-Deva, pentru a reduce astfel riscul pierderii finanţării europene până la finalul exerciţiului bugetar”, arată comunicatul remis presei.

“Legăm Sebeş de Turda, sunt 78 de kilometri şi am găsit finanţare în alocarea financiară 2007 – 2013. Va fi un proiect de circa 800 – 900 de milioane de euro, finanţat în proporţie de 85% din fonduri europene şi care va trebui să fie finalizat destul de repede, adică până la finalul anului 2015, ca să intre pe facilitatea aceea de n + 2, adică să poţi folosi fondurile din alocarea până în 2013 încă doi ani”, a subliniat Şova, citat de Agerpres.

Sursa: Capital.ro
Foto: mt.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *