Teodorovici l-a asigurat pe comisarul Hahn de toleranţă zero faţă de fraude cu fonduri europene

teodorovici hahnMinistrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, l-a asigurat, miercuri, pe Johannes Hahn, comisarul european pentru dezvoltare regională, că Guvernul României va avea “toleranţă zero” faţă de conflicte de interese şi situaţii de fraudă în utilizarea fondurilor UE, notează Mediafax, potrivit RomaniaLibera.ro.

“Au fost aspecte legate de simplificarea sistemului din România, de modul în care se respectă în continuare principiile europene şi, din punctul meu de vedere şi l-am asigurat şi pe domnul comisar, că în ceea ce ne priveşte atât pe mine personal ca şi ministru, cât şi Guvernul României, va fi toleranţă zero faţă de conflicte de interese, faţă de situaţii de fraudă”, a afirmat Teodorovici, într-o declaraţie de presă comună la finalul întâlnirii.

Teodorovici a avut miercuri o întrevedere, la Bruxelles, cu oficialul european, fiind discutate abordarea Guvernului de la Bucureşti faţă de accesarea fondurilor, atribuţiile noului Minister al Fondurilor Europene şi acţiunile întreprinse pentru deblocarea tuturor programelor operaţionale şi reluarea plăţilor către România.

“Este absolut necesar, 2013 este un an crucial pentru Romania. Pot sa spun ca anul trecut Romania a pierdut unele momente din cauza discutiilor politice, alegeri. Ceea ce conteaza acum este concentrarea pe viitor, gestionarea viitorului tarii, avand in vedere ca aceste fonduri structurale sunt la dispozitia Romaniei si vizeaza cresterea economica a tarii. Acest an este o provocare speciala pentru ca, asa cum stiti, Romania trebuie sa absoarba mai mult de 5 miliarde de euro pentru a nu pierde acesti bani”, a afirmat Hahn, intr-o declaratie de presa comuna la Bruxelles cu ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Urmariti aici primirea la Bruxelles a ministrului roman si declaratii ale comisarului Hahn.

Sursa: RomaniaLibera.ro, ec.europa.eu
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.