Eugen Teodorovici vrea ca România să acceseze fonduri europene de peste 6 miliarde euro până la finele lui 2013

eugen teodoroviciMinistrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, susţine că România se află pe ultimul loc la absorţia fondurilor europene şi spune că trebuie ca până la sfârşitul anului să mai urce în clasament, el dorind să fie accesate fonduri de peste şase miliarde de euro până la finele lui 2013. Banii pentru Transporturi şi Competitivitate ar putea fi deblocaţi luna aceasta, a mai spus joi oficialul.

“2013 este un an foarte important pentru România vizavi de ce înseamnă fondurile europene, din două motive. Primul ar fi cel legat de faptul că va trebui să recuperăm din decalajele pe care le avem faţă de Europa, fiind încă pe ultima poziţie în ceea ce înseamnă absorbţia fondurilor europene şi o spun ca ministru al fondurilor europene fără să-mi fie ruşine, asta este situaţia, sperăm să facem în aşa fel încât România să ajungă acolo unde îi este locul, şi anume într-o poziţie fruntaşă în acest clasament la final de an 2013. Deci, pe de o parte va trebui să recuperăm aceste deficienţe şi să aducem cât mai multă finanţare europeană în România pe diverse domenii în care avem nevoie acută de a finanţa, pe de altă parte pregătim următorul cadru financiar 2014-2020 pentru care România are alocată suma de 21,8 miliarde de euro”, a declarat Eugen Teodorovici, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Mamaia, transmite corespondentul Mediafax.

El a precizat că România îşi propune să atragă 6,1 miliarde de euro până la sfârşitul lui 2013, iar aproximativ 1,5 miliarde de euro ar urma să fie atrase prin Programul Operaţional Sectorial Mediu.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.