Traian Basescu: Este o contradictie ca reusim sa absorbim banii de la BEI, dar nu si fondurile europene

basescu werner hoyerPresedintele Traian Basescu l-a primit luni, la Palatul Cotroceni, pe presedintelui Bancii Europene de Investitii (BEI), Werner Hoyer, caruia i-a spus ca exista o contradictie intre faptul ca Romania reuseste sa absoarba banii pentru investitii de la BEI, dar nu si fondurile europene, notează Agerpres, potrivit HotNews.ro.

“Din pacate, anul acesta avem mai putine resurse pentru a cofinanta proiectele. Sper ca, imediat ce fondurile UE alocate pentru diferite proiecte vor ajunge in Bucuresti, se vor putea crea conditiile fiscale necesare in a doua parte a anului pentru a porni proiectele”, a declarat Basescu, in debutul intrevederii cu presedintele BEI.

In context, Traian Basescu a vorbit despre existenta unei contradictii in faptul ca Romania reuseste sa absoarba banii de la BEI, dar nu si fondurile europene.

De multe ori am ridicat intrebarea cum de suntem capabili sa absorbim banii de la Banca Europeana de Investitii, dar nu suntem capabili sa absorbim banii europeni. Aici este o contradictie, pentru ca, mai mult sau mai putin, standardele sunt unele similare”, a declarat presedintele. 

Sursa: HotNews.ro
Foto: presidency.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.