Traian Basescu: “Imi dau seama ce inseamna sa primesti pe POSDRU un proiect de un milion de euro si sa dai acum 250.000 de euro inapoi”

Intr-un discurs tinut miercuri seara, 5 decembrie, presedintele Romaniei, Traian Basescu, s-a referit la Programul Operational Sectioral Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), la masurile de corectie a 25% adoptate de Guvern si transmise Bruxelles-ului. 

Principalele declaraţii ale preşedintelui, potrivit EurActiv.ro:

– Toti cei care au primit finantari pe PSODRU trebuie sa ramburseze 25% din ce au primit. Vorbim de universitati, de IMM, de oameni tineri care au vrut sa-si faca o afacere.

– Imi dau seama ce inseamna sa primesti pe POSDRU un proiect de un milion de euro, si sa dai acum 250.000 de euro inapoi.

 Eu cred ca guvenrul a fost incompetent in negociere si pentru ca nu a facut nimic de la instalare a acceptat fara remuscari corectii de 25%. Sunt sume foarte mari.

-In aceeasi scrisoare, se mai spune un lucur: toate facturile trebuiesc refacute cu aceasta reducere de 25% pana pe 15 decembrie, pentru ca pana in 30 de cembrie sa se faca plati pana la 130 mil euro

– Guvernul a cerut sa poata sa utilizeze bani europeni pentru plata mai buna a celor ce lucreaza cu fonduri europene. Ei au oricum, directorii au salariu mai mare decat presedintele si iau 75% la salariu si nimeni nu le-a cerut inca niste criterii de performanta

– O alta problema o avem in zona Schengen. Constat ca guvernul a dormit in campanie, la consiliul JAI de maine, care analizeaza starea spatiului Schengen, nu numai ca nu se reia problema datei de acces a Romaniei, dar suntem inclusi intr-un raport care vizeaza functionarea spatiului si doar nu ni se stabileste un nou proces de monitorizare.

Mai multe declaratii ale presedintelui aici.

Sursa: EurActiv.ro
Foto: presidency.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.