Fonduri europene pentru resurse umane-din 4300 de companii inscrise, doar 33 indeplinesc criteriile

Pana in 2013, Romania are la dispozitie fonduri structurale pentru resurse umane de 4,2 mld. euro, de aproape 840 mil. euro anual, prin Fondul Social European (FSE). Cu toate acestea, pentru primele trei scheme de ajutor de stat, in valoare de 142 mil. euro, unde s-au inscris 4.300 de companii, numai 33 din proiectele depuse au indeplinit criteriile, ceea ce inseamna o rata de acceptare de sub 1%.

Reprezentantii Autoritatii de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU) sustin  ca  accesarea  fondurilor europene este simpla, dar multi din cei care vor sa se inscrie nu citesc cu atentie indicatiile din Ghidul Solicitanului inainte sa completeze formularul electronic.

Detalii despre toate anomaliile care priveaza firmele romanesti de miliardele de euro ale UE, dar si despre ce trebuie sa faca angajatorii ca sa primeasca banii UE, gasiti pe http://www.zf.ro/eveniment/pentru-bani-gratis-de-la-ue-trebuie-sa-stii-ce-inseamna-500-de-bytes-si-ce-sunt-obiectivele-orizontale-4296678/
Pentru a depune un proiect pentru cerere de finantare, aplicantul trebuie sa stie ce inseamna si cum se calculeaza „bytes”, intrucat la cele mai multe rubrici, dimensiunea textului este limitata la 500 bytes sau 4.000 bytes. IT-stii spun ca la 100 de bytes corespund circa 100 de cuvinte.
Teoretic, orice companie, indiferent de natura capitalului sau a formei de organizare, se poate inscrie pe site-ul actionweb.fseromania.ro pentru a obtine bani europeni. Iar in conditiile actuale de piata, cand majoritatea angajatorilor au ajustat bugetele de HR, banii europeni ar putea reprezenta o „gura de exigen” pentru companii. Evaluarea celor 33 de proiecte depuse de companii, care au solicitat circa 5 mil. euro, va incepe in aceasta saptamana.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *