Giovanni Kessler, director general OLAF: Romania este capabila sa reactioneze in mod potrivit la anchetarea infractiunilor cu fonduri europene

euro moneyRomania este capabila sa reactioneze in mod potrivit la anchetarea infractiunilor cu fonduri europene, a declarat marti directorul general al Oficiului European de Lupta Anti-Frauda (OLAF), Giovanni Kessler in cadrul unei intalniri cu reprezentantii media.

Kessler s-a intalnit in cele doua zile petrecute in Romania cu reprezentanti la cel mai inalt nivel -Presedinte, premier, ministrul Justitiei s.a.. “Am discutat situatia anchetelor si modul in care decurge colaborarea cu OLAF care lupta impotriva fraudelor, in special a celor cu fondurile UE. In cazul Romaniei s-a inregistrat o crestere a numarului de plangeri adresate OLAF, dar nu va pot spune numarul exact al acestor sesizari”, a mai spus Kessler. Germania si Italia sunt tarile cu cel mai mare numar de plangeri, a mai spus seful OLAF.

“Responsabilitatea unei anchete se afla in primul rand pe umerii partenerului national in cazul unei anchete, adica in cazul Romaniei. In ultimii ani a avut loc o crestere a eficientei din punct de vedere al condamnarilor. Tara este dornica si capabila sa se ocupe de aceste infractiuni. Mesajul este ca fondurile UE sunt foarte importante pentru dezvoltarea tarii iar cei care abuzeaza de ele  trebuie adusi in fata instantelor. Cetatnii europeni nu isi pot permite luxul sa vada cum infractorii baga mana pana la cot in bani. M-am intalnit ieri cu premierul, ministrul  Justitiei iar astazi cu presedintele Basescu. Am discutat despre anchetarea cazurilor de frauda si coruptie. Am mai discutat si proiectele pe care UE le dezvolta cum ar fi crearea biroului Procurorului Public European, propunere care urmeaza sa fie lansata si discutata in Parlamentul European lunile urmatoare.” a declarat Giovanni Kessler.

Sursa: HotNews.ro
Foto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.