Fondurile europene, un motor de crestere in 2012?

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Franceza din Romania a organizat pe 5 aprilie o masa rotunda pe tema “Fondurile europene, un motor de crestere in 2012?” in prezenta domnului Leonard ORBAN, Ministrul Afacerilor Europene si ai reprezentantilor companiilor franceze prezente in Romania : Apa Nova Bucuresti, Automobile Dacia, Orange Romania, GDF SUEZ Energy Romania, Soufflet Agro Romania, KPMG Romania, anunţă Euractiv.ro.

Leonard Orban a prezentat situatia actuala a absorbtiei finantarilor europene si cateva solutii pe care le ia in calcul pentru exercitiul financiar urmator, in vederea facilitarii procesului de obtinere a finantarilor. “Dupa 2014, banii vor fi mai greu utilizabili, vor exista conditii mai stricte din partea Comisiei Europene, si, din aceasta cauza, trebuie sa venim cu formule flexibile. Ne gandim la delegarea gestionarii unor activitati catre organisme private, ne gandim cum sa folosim mai bine expertiza existenta pe piata, ne bazam si pe partenariate, pe implicarea celor interesati“, a declarat dumnealui.

Principalele probleme ridicate de sefii companiilor invitate la masa rotunda au fost : subiectivitatea procesului de evaluare a dosarului, lipsa de omogeneitate a criteriilor de evaluare, durata foarte lunga a procesului care duce la o desincronizare a dosarelor depuse cu proiectele in desfasurare, formalitatile administrative foarte solicitante.
Leonard Orban a subliniat ca doreste ca procesul de absorbtie a fondurilor sa creasca atat cantitativ, la nivelul numarului si valorii proiectelor contractate, dar si calitativ, prin prioritizarea finantarii acelor proiecte care raspund unor nevoi de dezvoltare importante pentru Romania.

Citeşte aici articolul integral.

Sursa articol: EurActiv.ro
Sursa foto:  finco-group.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *