Forumul european al sportului pentru anul 2013, 30 septembrie-1 octombrie

european commission„O dublă carieră” pentru sportivi, care vizează combinarea formării sportive cu educația, va fi una dintre principalele teme abordate la Forumul UE al sportului pentru anul 2013, care are loc la Vilnius în perioada 30 septembrie-1 octombrie.

Legendă a baschetului și medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, Šarūnas Marčiulionissse, se va alătura dnei Androulla Vassiliou, comisarul european responsabil de activitățile sportive, într-o dezbatere la nivel înalt privind carierele duble în cea de-a doua zi a forumului.

Alte aspecte în discuție vor include Erasmus +, noul program al UE pentru educație, formare, tineret și sport, sumele de transfer în fotbal, și noua inițiativă „HEPA” a Comisiei care vizează încurajarea cetățenilor să facă mai mult exercițiu fizic și se bucure de beneficiile activităților fizice menite să îmbunătățească sănătatea. Pentru prima dată, Forumul va găzdui un Twitter „wall” (hashtag #EUsportforum), care va permite participanților la forum și amatorilor de sport furnizarea instantanee de reacții și observații.

Forumul coincide cu o reuniune informală a miniștrilor sportului, la care va participa și comisarul Vassiliou. Principalul obiectiv al reuniunii este planificarea și tradiția evenimentelor sportive majore și contribuția sportului la economie.

Se preconizează că Erasmus+ va aloca peste 33 de milioane EUR pe an pentru sportul de masă între 2014 și 2020. Acesta va sprijini proiectele transnaționale care vizează promovarea schimbului de cunoștințe și bune practici, evenimente sportive europene necomerciale speciale și o bază de date consolidată pentru procesul de elaborare a politicilor în domeniul sportului. Principalii beneficiari vor fi organismele publice și organizațiile societății civile active în sportul de masă. Din 2007, Comisia a asigurat mai mult de 22 milioane de euro în sprijinul proiectelor sportive.

Detalii aici.

Sursa: Comisia Europeana

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.