Fost consilier al lui Soros: Japonia va da faliment până în 2017

Investitorii trebuie să cumpere active în dolari americani și alte valute puternice ale țărilor dezvoltate deoarece Japonia ar putea intra în incapacitate de plată în următorii cinci ani, a declarat Takeshi Fujimaki, fost consilier al investitorului miliardar George Soros, potrivit Adevarul.ro.

„Japonia va intra în incapacitate de plată înaintea Europei, acest lucru putându-se petrece în următorii cinci ani”, a declarat președntele companiei Fujimaki Japan, companie de consiliere pentru investiții, în cadrul unui interviu acordat Bloomberg ieri. Japonezii ar trebui să dețină active denominate în valută, în special în dolari, franci elvețieni, lire sterline, dolari australieni sau dolari canadieni, a declarat Fujimaki în cadrul acestui interviu.

Datoria publică a Japoniei, cea mai mare din lume, va atinge 245,6 % din produsul intern brut în 2014, față de 67,3% în 1984, conform estimărilor Fondului Monetar Internațional. Yoshihiko Noda, premierul Japoniei, se străduie să obțină susținerea pentru un plan de dublare a taxei pe vânzări de 5% până în 2015 pentru a reduce din datorie.

„Yenul și piața de obligațiuni japoneze sunt într-un balon”, a declarat Fujimaki. „Având în vedere datoria gigantică acumulată de Japonia, un ac foarte fin sau chiar și un vânticel ar putea să-l spargă.Evenimentele din Europa ar putea să provoace acest lucru”.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  teluguvartalu.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.