Fost senator SUA: America e falită! Sunt extrem de rușinat de țara mea!

Fost senator al SUA, Mike Gravel este unul dintre cei mai vocali critici ai politicii americane. El susține că Washingonul face tot ceea ce-i stă în putere să inducă în rândul populației sentimentul de insecuritate, scrie Capital.ro.

„În primul rând, sunt extrem de îngrijorat, de șocat și de rușinat de țara mea. Iubesc SUA, dar în același timp consider că țara mea este una imperialistă care o ia la vale, iar conducătorii noștri nici măcar nu conștientizează problema. Cheltuim mai mult pentru apărare decât toată lumea la un loc. Și suntem falimentari. O treime dintre copiii noștri nu termină liceul – suntem pe locul 26 în ceea ce privește educația. Sistemul nostru medical este o glumă. Ni s-a spus că suntem americani, suntem cei mai deștepți, cei mai buni de pe Pământ”, a spus, pentru RT, Gravel.

Fostul senator crede că ambițiile imperialiste ale SUA reprezintă cauza pentru care tinerii soldați americani își pierd viața în Afganistan sau Iraq.

„Acest fals triumfalism i-a făcut pe americani să trăiască în frică, frica de atacuri teroriste asupra ta ca individ, deși șansele sunt de o mie de ori mai mari să te îmbolnăvești de cancer. Astfel, SUA au ajuns în Afganistan, Iraq și Vietnam – toți acești americani au murit degeaba. Asta am auzit-o de la un general, mi-a spus: Mike, au murit degeaba!. Uitați-vă acum la Vietnam – care a primit clauza națiunii celei mai favorizate – a rămas o țară comunistă. Astfel, te întrebi: trei milioane de asiatici au fost omorâți din cauza activităților noastre și 58.000 de americani – ce s-a schimbat? Nimic! Teama față de comunism a făcut ca acești oameni să moară în zadar. Mor degeaba astăzi în Afganistan, au murit degeaba în Iraq”, încheie Mike Gravel.

Sursa articol: capital.ro

Sursa foto: campaigns.wikia.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.