Fostul lider UKIP Nigel Farage nu va candida la alegerile parlamentare anticipate: Vreau să exercit presiune în Parlamentul European

Fostul lider al partidului eurofob UKIP Nigel Farage a anunțat joi că nu se va prezenta la viitoarele alegeri parlamentare anticipate de la 8 iunie din Marea Britanie, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Politicianul eurosceptic a explicat în cursul emisiunii sale zilnice de la postul de radio LBC că preferă să apere Brexitul la Strasbourg în calitatea sa de eurodeputat, mai degrabă decât la Parlamentul de la Westminster al cărui membru nu a fost niciodată., deși a candidat de șapte ori la legislativele din Marea Britanie, însă fără să fie ales vreodată.

”Vreau să exercit maxim de presiune asupra Parlamentului European (…) și de aceea nu mă voi prezenta la aceste alegeri legislative”, a declarat el la microfonul postului de radio LBC.

Victorios la alegerile europene din 2014, UKIP, al treilea partid al țării după legislativele din 2015 cu 13% din voturi, ar fi votat numai de 7% dintre alegători, potrivit ultimului sondaj YouGov publicat joi.

Prim-ministrul Theresa May a solicitat marți organizarea unor alegeri legislative anticipate pentru data de 8 iunie și a apreciat că un guvern puternic este în interesul național, fiind, în opinia lui May, singura cale de a garanta stabilitate pentru anii care vor urma. Parlamentul britanic a votat miercuri convocarea scrutinului.

.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *