Fostul și actualul ministru de Externe, dispută pe participarea la Consiliul European

Disputa pe cine va reprezenta România la Consiliul European s-a mutat la nivelul externelor. Astfel, actualul ministru, Andrei Marga, și fostul ministru, actualmente consilier prezidențial, Cristian Diaconescu, susțin supremația lui Victor Ponta, respectiv Traian Băsescu, în reprezentarea țării noastre, potrivit portalului de ştiri B1.ro.

Marga a susținut joi, fără echivoc, ca România să fie reprezentată de premierul Victor Ponta: “Este foarte clar că primul-ministru nu poate lipsi de la Consiliul European. Din punct de vedere constituţional, legal este limpede că premierul nu poate lipsi de la discuţiile privind orientarea, opţiunile, măsurile pe care politica externă le adoptă şi le întreprinde“, a declarat actualul ministru de Externe, citat de Mediafax.

În schimb, consilierul prezidențial Cristian Diaconescu, nimeni altul decât fostul ministru de Externe, susține că președinția încearcă să nu intre într-o polemică pe această temă, dar că președintele Traian Băsescu dorește să participe la Consiliul European.

Capacitatea şi legitimitatea preşedintelui României este acreditată în afară. Este extrem de important de evitat o polemică pe această temă. Nu am mai auzit până acum, dar dacă Parlamentul va decide cine va reprezenta România pe plan extern va crea un precedent“, a precizat Diaconescu la TVR Info.

Sursa: B1.ro
Foto:  istoriculzilei.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *