FOTO Un nou exercițiu militar în România: Peste 350 de soldați români și americani participă la ”Justice Eagle 17”

Peste 350 de militari români și americani participă în perioada 10 aprilie – 5 mai, la exercițiul Justice Eagle 17, în poligonul Smârdan, informează Ministerul Apărării Naționale într-un comunicat.

FOTO: MApN/ Facebook

Detaşamentul rotaţional de militari americani care participă la acest exercițiu fac parte din Inițiativa SUA de Reasigurare Europeană (ERI) și sunt însoțiți de tehnică militară precum tancuri M1A2 „Abrams” și TR-85 M1 „Bizonul”, vehicule de luptă M2A3 „Bradley” și MLI-84 M „Jderul”, obuziere autopropulsate calibrul 155 mm M109A6 „Paladin” și obuziere calibrul 152 mm, sprijinite de avioane MiG-21 LanceR și elicoptere IAR 330 – Puma.

Detașamentul de militari americani este asigurat de Batalionul 1 „Vulturii luptători” din Brigada 3 Blindate, Divizia 4 Infanterie. 

Ceremonia de Bun venit a avut loc joi, 20 aprilie la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Smârdan, judeţul Galaţi. La acest eveniment au participat oficialități ale statului român și reprezentanți ai Ambasadei SUA în România și ai Forţelor Terestre ale Statelor Unite din Europa.

Militarii români participanți la exercițiu fac parte din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă”, Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” şi Batalionul 285 Artilerie – structuri din Brigada 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”.

FOTO: MApN/ Facebook

FOTO: MApN/ Facebook

Militarii americani fac parte din Forţele Terestre ale Statelor Unite în Europa, ca parte a angajamentului Statelor Unite ale Americii pentru întărirea securității şi cooperării colective în Europa de Est, în cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve.

Citiți și Exercițiu militar de amploare în România: Forțe terestre române, americane și britanice participă la ”Resolute Castle 2017”

Acesta nu este singurul exercițiu militar ce se desfășoară pe teritoriul României în prezent. Săptămâna trecută, forțe terestre americane și britanice și-au început participarea la exercițiul militar  ”Resolute Castle 17” (14 aprilie-30 septembrie) alături de Forțele Terestre Române, exercițiu ce face parte din programul European Reassurance Initiative al Statelor Unite.

Administrația Barack Obama a decis în 2016 creșterea cu până la patru ori a bugetului militar destinat Europei de Est în anul 2017, ajungând la suma de 3.4 miliarde de dolari, comparativ cu fondurile de 789 de milioane de dolari alocate inițial. Pentagonul și-a propus să utilizeze aceste fonduri pentru suplimentarea capacităţilor militare – armament greu, vehicule blindate şi alte echipamente – în ţări membre NATO din Europa Centrală şi de Est, iar România este una dintre destinațiile prioritare în acest sens.

.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *