Fotografia unui român, în top 100 cele mai bune fotografii ale anului 2016 realizat de revista TIME

O imagine în care este surprins un copil refugiat de la tabăra Idomeni din Grecia și care aparține unui fotograf român – Vadim Ghirda – a fost inclusă în topul „100 cele mai bune fotografii ale anului”, realizat de revista TIME.

Vadim Ghirda, fotojurnalist, este corespondent pentru Associated Press de 25 de ani, revoluția din 1989. De atunci, a făcut fotografii în țări precum România, Bosnia, Kosovo, Iugoslavia, Israel, Ucraina și țări din Orientul Mijlociu, notează Digi24

FOTO: Vadim Ghirda, Grecia, 15 martie 2016

”Dacă eşti cu tot sufletul în momentul în care faci o fotografie, simplul fapt că asculţi nişte oameni, că îi faci să simtă – fără să minţi – că pentru cineva contează problema lor este foarte important. Mi-ar plăcea ca fotografiile mele să schimbe oameni, să suprime toate înclinaţiile rele din fiecare. Rămânând însă în teritoriul aşteptărilor măcar vag realiste, dacă sufletul unui singur om se deschide privind o fotografie şi asta îl face să fie mai bun cu un alt om, măcar ocazional, asta este o adevărată victorie”, a spus fotograful într-un interviu pentru Adevărul.

Fotojurnaliști din toată lumea au fost martori la evenimentele prezentate mai sus și nu numai și au surprins fotografii care vor rămâne în istorie. Puteți vedea toate imaginile selectate de revista TIME aici.

.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *