FPTS: Staţiunile ar trebui să fie conduse de consilii de administraţie formate din reprezentanţi ai mediului privat şi ai autorităţilor

beach wikipedia turismÎnfiinţarea unor consilii de administraţie comune, formate din reprezentanţi ai sectorului privat şi ai autorităţilor, reprezintă o urgenţă pentru turismul românesc, în condiţiile în care staţiunile de pe litoral suferă de lipsa de colaborare dintre cele două medii, afirmă Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii (FPTS).

”Acest gen de organisme funcționează eficient și în Bulgaria pentru că așează la aceeași masă investitorii din turism, autoritatea locală, poliția și toate organismele din zonă fără a căror implicare stațiunile au de suferit.” arata un comunicat FPTS remis caleaeuropeana.ro si semnat de Dan Matei Agathon.

”O stațiune nu poate fi amenajată corespunzător dacă factorii implicați nu comunică între ei și iau decizii independent sau, mai rău, nu iau nicio decizie. Puzzle-ul reprezentat de organizarea unei stațiuni nu poate fi asamblat doar de investitori, după cum nu poate cădea doar în sarcina autorităților locale.

În plus, stațiunile de pe litoral sunt la această oră un amestec de diferite atracții, iar specializarea lor ar ajuta la o mai bună orientare a turiștilor, dar și la organizarea lor eficientă. Așa cum Mamaia a devenit destinația distracției, și celelalte stațiuni trebuie să-și identifice potențialul și să se aplice pe o temă specifică pentru a deveni mai atractive. În felul acesta, litoralul românesc va fi mai divers și va oferi locații amenajate special pentru familii cu copii, pentru cei care au nevoie de tratament sau pentru adolescenți, atâta vreme cât e evident că oferta pentru aceste categorii de turiști trebuie să fie diferită.”, mai arata comunicatul.

Sursa: FPTS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.