Francois Hollande i-a spus lui Barack Obama că Franţa se retrage anul acesta din Afganistan

Noul preşedinte francez Francois Hollande s-a folosit de prima sa întâlnire cu Barack Obama, prilejuită de summitul G8 din SUA, pentru a-şi reafirma promisiunea electorală privind retragerea anticipată din Afganistan, scrie New York Times, potrivit Gandul.info.

Aducerea soldaţilor francezi acasă mai repede decât s-a angajat Franţa sub conducerea lui Nicolas Sarkozy a fost unul dintre marile angajamente ale lui Hollande în timpul campaniei sale.

Vineri, în prima din cele două zile ale summitului G8 de la Camp David, Hollande i-a spus omologului american că Franţa îşi va încheia operaţiunile militare din Afganistan la sfârşitul lui 2012.

„I-am amintit preşedintelui Obama că am promis că voi retrage trupele noastre de ofensivă militară din Afganistan până la sfârşitul anului 2012”, le-a spus Hollande reporterilor prezenţi în Biroul Oval, după întâlnirea cu Barack Obama, potrivit New York Times.

„I-am spus, de asemenea, că va exista susţinere într-o altă formă”, a adăugat preşedintele francez, cu referire la ceea ce se crede că va fi componenta de asistenţă pentru trupele afgane şi de ajutor financiar.

Sursa: Gandul.info
Foto:  en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.